Ionel Arsene mătură pe jos cu prefectul de Neamț: „Adevărul despre intenția CJ Neamț de a achiziționa aparatură pentru testare COVID-19”

de WTA.ro

Povestea este una simplă. Ionel Arsene a alocat bani de la Consiliul Județean Neamț ca să se cumpere de urgență aparatură medicală necesară bolnavilor de coronavirus din Neamț. Mai era nevoie doar de o aprobare de la un comitet coordonat de prefect ca să se cumpere aparatura imediat, nu prin licitație publică care durează luni de zile.

Din păcate pentru județul Neamț, comitetul condus de prefectul George Lazăr nu a aprobat aceasta achiziție rapidă. Toată lumea a rămas șocată. Își făceau cruce până și unii dintre liberali de cum poate să facă așa ceva prefectul lor. Cum să nu aprobi achiziționarea unei aparaturi medicale extrem de importante pentru viața oamenilor din Neamț?

Ionel Arsene a criticat decizia Prefecturii, iar prefectul a venit cu niște explicații (click aici pentru textul integral), explicații care nu țin loc de aparatură medicală și nici nu ajută la tratarea bolnavilor de coronaviroză. La explicațiile prefectului reacția imediata a lui Ionel Arsene nu lasă prea mult loc de interpretări, demontând punct cu punct tot ce a zis prefectul.

Cele mai citite articole

Ionel Arsene, președintele CJ Neamț oferă un drept la replică în acest sens:

„Din păcate, de două zile, opiniei publice îi este prezentată o variantă falsă și denaturată a intenției Consiliului Județean Neamț de a achiziționa aparatura necesară efectuării testelor pentru infecția cu coronavirus, echipamentele și medicamentele necesare în lupta împotriva COVID – 19, la Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamt.

Pentru cunoașterea adevărului, mă văd obligat să fac niște precizări absolut necesare:

1. Instituția Prefectului nu a înțeles nimic din demersul nostru! Susține că nu a văzut care este sursa banilor – deși nimeni nu i-a cerut vreun ban! Am putea pune asta pe ignoranța prefectului. Mai trist decât povestea cu banii este că nu a înțeles esența cererii noastre. Nu i-am cerut decât să ia act că vorbim despre o urgență majoră pentru locuitorii județului și să dea o hotărâre în acest sens. Instituția Prefectului și Comitetul Județean pentru Situații de Urgență nu aveau nici o legătură cu achiziția, care era făcută de Consiliul Județean la solicitarea spitalului!

2. Pentru a-i arăta prefectului că nu suntem singurii care ne-am gândit la aceste achiziții, precizez că în Bistrița, de exemplu, colegul domniei sale a înțeles urgența, necesitatea și a adoptat o hotărâre în acest sens, pornită tot de la spitalul din localitate (documente la finalul comunicatului).

3. Documentele justificative la care face trimitere dl. Lazăr (facturi, proforme, devize etc) puteau fi obținute DUPĂ ce aveam hotărârea CJSU, nu înainte!

4. Spre știința Instituției Prefectului, mai exista un filtru de oportunitate și legalitate, deoarece ar fi trebuit să facem proiect de hotărâre de rectificare pe care să-l propunem Consiliului Județean unde, după cum probabil știe, consilierii județeni liberali au un cuvânt de spus.

5. Tot spre știința Instituției Prefectului, între timp, Guvernul pe care-l reprezintă în teritoriu a stabilit că suntem într-o asemenea situație! Adică ne-a dat dreptate!

6. Înțelegem și faptul că o asemenea hotărâre ar fi însemnat asumarea unei responsabilități, lucru cu care se pare că cei din CJSU nu prea sunt obișnuiți. La vremuri grele se dovedesc oamenii de caracter și acțiune, cei care chiar vor să facă și care nu privesc cu teamă spre soliditatea scaunului pe care stau!

7. Începând de săptămâna viitoare când președintele va decreta starea de urgență vom face această achiziție direct fără să mai stăm după toanele prefectului.

În concluzie, Consiliul Județean Neamț a vrut și vrea să achiziționeze cât mai rapid aparatura necesară pentru a ne putea testa populația județului și pentru a putea trata în cele mai bune condiții toți bolnavii infectați cu coronavirus. Nu înțeleg teama de a lua decizii, mai ales că aici nu e vorba de jocuri politice! Vorbim despre vieți care pot fi salvate.

Prefectul trebuie să știe că pentru binele nemțenilor mei voi face tot ce îmi stă în putere! Mă voi lupta cu toți cei care urmăresc alte interese și cu riscul de a mi se face dosare pe nedrept, voi face această achiziție prin care să le asigur protecție și să îi feresc de pericole, așa cum am făcut și când am decis reabilitarea drumul național DN15 Bicaz – Poiana Largului, care punea în pericol viețile locuitorilor din zonă și a șoferilor, drum pe care liberalii nu îl considerau o urgență pentru reparații. Au blocat lucrările, țin și acum drumul închis traficului, deși afară este cald și s-ar putea relua investiția.

Si dacă pentru a salva vietile nemțenilor mei o să fiu băgat la pușcărie… merg cu inima împăcată că am făcut ce trebuie salvând vieți !

Și băiete… poți chema DNA-ul de pe acum! Eu n-am de gând să mă joc cu viețile oamenilor din pricina presupunerilor tale! Oi fi având eu multe defecte, dar laș nu sunt și nici nu voi fi vreodată!”, a declarat Ionel Arsene.

Sursa: ZiarPiatraNeamt.RO

Cele mai citite articole