Ionuț Popovici: „Călăilor! Este inuman să condamni la moarte oameni nevinovaţi!”

de WTA.ro

popovici

Vestea că spitalul de boli Infecțioase Victor Babeș din Timișoara nu va mai primi pacienți cu coronavirus din alte județe, implicit din Caraș-Severin, a stârnit reacții și dezacordul oamenilor, dar și al autorităților locale și județene.

 

Vicepreședintele Consiliului Județean, Ionuț Popovici, și-a exprimat public indignarea față de această decizie luată de spitalul în care au fost tratați și cărășenii infectați.

Am aflat, cu stupoare, că pacienţii diagnosticaţi cu COVID-19 din alt judeţe nu vor mai fi primiţi la Spitalul de boli infecţionase „Victor Babeş” din Timişoara. Evident, înţelegem eforturile cadrelor medicale de la această instituţie spitalicească, însă nu putem vorbi de toleranţă, solidaritate, empatie, umanitate și responsabilitate publică atunci când ajungem să refuzăm pacienţi, doar pentru că aparţin unui alt judeţ.

Cine îşi permite să pună graniţă între noi şi judeţul Timiş? Şi mai ales în asemenea momente? Cine îşi permite să ia astfel de decizii, din punctul meu de vedere, criminale? Ştim eforturile depuse de toate cadrele medicale, de toate instituţiile implicate în lupta împotriva acestui virus şi ne înclinăm în faţa lor.

În aceeaşi măsură, însă, condamn cu tărie decizia de a refuza pacienţi veniţi din alte judeţe. Este inuman să faci acest lucru! Este inuman să condamni la moarte oameni nevinovaţi! Este incredibil ca în ziua de astăzi să faci astfel de discriminări! Măcar la sănătate şi la tratamente avem dreptul cu toţii!

Cele mai citite articole

Oamenii acceptă cu greu ideea că sunt pe cont propriu, nesiguranța fiind amplificată și de conștientizarea incapacității sistemului medical cărășean de a face față acestei pandemii, dar și de neîncrederea în cei care conduc destinele județului.

M-am simțit ca un condamnat la moarte care își așteaptă sfârșitul. Este trist să ajungi în situația de a nu te mai primi nimeni, vecini până mai ieri, iți refuză dreptul la viață, doar pentru că ei sunt mai iubiți de soartă, au spitale, au medici și personal medical profesionist, au bani. Noi, noi de ce nu avem ??? La noi de ce nu se poate ??? De ce trebuie sa fim mereu umiliți în vremuri grele ??? Să ne târâm la ușile spitalelor care ni se închid în nas, doar pentru că am avut neșansa de a ne naște în CS , Ar , Gj sau Hd ??? De ce trebuie să îndurăm asemenea umilințe, dragi politicieni și conducători de CS ???
Noi nu avem bani să ne tratăm în Ungaria, Turcia sau mai știu eu pe unde, noi avem încredere în medicii noștri, dar voi, voi vă bateți joc și de noi și de medici!”, spune o reșițeancă, Mioara Goghez.

Opiniile și părerile sunt multe și toate evidențiază îngrijorarea oamenilor și lipsa de încredere în sistem. Totodată, există cărășeni care îndeamnă la sprijinirea spitalului județean din Reșița care a inițiat și o campanie de strângere de fonduri, chiar dacă mulți locuitori au donat și pentru spitalul de boli infecțioase din Timișoara înainte ca acesta să-și închidă porțile pentru bolnavii infectați cu COVID-19 din alte județe.

De ce nu tolerează vicepreședintele Popovici decizia radicală a Spitalului de boli infecțioase din Timișoara?

Pentru că acolo s-au găsit metode de vindecare a bolnavilor. În astfel de situații cred că este vorba despre România, despre noi românii și viitorul nostru, nu despre deciziile tâmpite ale unora. Sunt foarte mulți cărăşeni care au donat pentru acest spital. Asta este forma de mulțumire!”, a precizat vicepreședintele CJ, Ionuț Popovici.

 

Elena FRANȚ

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa