Îți dorești o apariție rafinată, care să atragă privirile admirative ale celor din jur? Alege-ți rochia elegantă în funcție de siluetă

de WTA.ro

Este un adevăr universal faptul că fiecare femeie este unică și are un stil vestimentar propriu, definitoriu. În ochii designerilor de modă, stilul poate fi privit ca o expresie personală a individualității noastre, o oglindă a personalității care se reflectă către exterior. Într-o lume în care frumusețea standardizată este adesea promovată este esențial să îmbrățișăm diversitatea și să recunoaștem că fiecare femeie este frumoasă în felul ei. Fiecare siluetă are un potențial deosebit de a se evidenția, cu condiția să învățăm cum să punem și mai mult în valoare aceste caracteristici.

Deși multe femei pot fi tentate să se conformeze standardelor tradiționale de frumusețe, iar complexele legate de greutate și formă corporală devin o provocare constantă, esențial este să înțelegem că obiectele vestimentare pe care le achiziționăm ar trebui să fie în acord cu forma corpului și să reflecte personalitatea noastră.

În contextul în care vara este de-abia la început, iar sezonul estival se anunță plin de evenimente, multe femei caută rochii elegante care să le pună în valoare silueta cât mai avantajos. Prin urmare, acest ghid își propune să ofere o serie de sfaturi practice referitoare la modul în care fiecare femeie își poate alege cea mai potrivită rochie, în funcție de siluetă.

De ce este important să te simți confortabil cu ceea ce porți?

În primul rând, fiecare doamnă și domnișoară trebuie să înțeleagă faptul că a fi la modă nu înseamnă doar să urmezi tendințele actuale, ci să te simți bine în pielea ta și să te bucuri de ținuta pe care o porți. Fie că participi la o nuntă, un eveniment formal sau o cină romantică, articolele vestimentare pe care le alegi ar trebui să te facă să te simți confortabilă și încrezătoare cu propria siluetă.

Iată ce modele de rochii sunt potrivite în funcție de siluetă:

Alegerea rochiei elegante pentru silueta de tip pară

Cele mai citite articole

Înainte de a face orice alegere vestimentară, este esențial să înțelegem și să apreciem fiecare trasătură a corpului nostru. Silueta de tip pară este caracterizată prin șolduri și coapse mai proeminente, în contrast cu umerii de dimensiuni mai mici.

În privința rochiilor elegante, fie pentru evenimente de zi sau de seară, este important să știi că talia este punctul tău forte. Experții în design vestimentar sugerează decolteurile adânci, în V, care creează un aspect alungit siluetei. 

În egală măsură, specialiștii sunt de părere că trebuie evitate rochiile cu croieli drepte, care se strâng în jurul taliei, deoarece pot crea o impresie de disproporționalitate. Un alt truc de stil constă în alegerea unei rochii elegante în două culori, cu tonuri cât mai vibrante, care să distragă atenția de la șolduri și coapse și să echilibreze vizual întreaga siluetă.

Alegerea rochiei elegante pentru silueta de tip clepsidră

Femeile cu silueta clepsidră sunt cu adevărat norocoase! Acestea se bucură de forme bine proporționate atât în partea superioară, cât și în cea inferioară. Dacă ai acest tip de siluetă, aproape orice tip de rochie te va complimenta; nu ar strica, totuși, să adaugi diferite accesorii în zona taliei pentru a accentua și mai mult formele sexy.

Alegerea rochiei elegante pentru silueta de tip măr

Silueta de tip măr este, de asemenea, bine proporționată – bustul este generos, iar brațele și picioarele sunt mai subțiri. În acest caz este recomandat să alegi rochii care să atragă atenția spre talie, pentru a echilibra și mai bine proporțiile. Rochiile elegante sau compleurile cu fuste în linie A sunt o altă alegere inspirată.

Alegerea rochiei elegante pentru silueta atletică

Silueta atletică este caracterizată printr-o formă dreptunghiulară, cu măsurători egale ale bustului și șoldului. Pentru acest tip de siluetă, modelele cu decolteu sunt recomandate pentru a crea impresia de umeri mai largi. De asemenea, un astfel de model poate crea impresia unei siluete de tip clepsidra. Pentru siluetele atletice este recomandat să te joci cu volumele și materialele fluide pentru a adăuga un plus de feminitate.

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa