Îți dorești o nuntă deosebită? Opt sfaturi

de WTA.ro

Îți dorești o nuntă deosebită? Opt sfaturi

Organizarea unei nunți poate fi o adevărată provocare pentru fiecare cuplu care se pregătește să spună „Da” în fața stării civile. Însă, acum există o mulțime de soluții pentru ca planificarea unui astfel de eveniment să decurgă cât mai ușor. Așa că iată câteva sfaturi și sugestii pentru organizarea unei nunți deosebite!

Pregătește-ți o listă cu tot ce îți dorești

Înainte de a începe să cauți furnizori, restaurante și ținute pentru nuntă, ar trebui să îți pregătești o listă cu tot ce ai nevoie, astfel încât să poți să-ți calculezi un buget mai ușor. În plus, având o listă la dispoziție, îți vei da seama care sunt lucrurile cu adevărat necesare, cum ar fi alegerea unui fotograf de nuntă, a unei locații și a unei trupe la prețuri cât mai convenabile. 

Încearcă să privești totul în ansamblu pentru a-ți da seama ce îți dorești cu adevărat. Vrei o nuntă în aer liber, pe plajă sau în grădină, sau o nuntă la restaurant? Pornind de la aceste detalii, îți va fi mult mai ușor să alegi ulterior o paletă cromatică, o tematică, decorul, meniul și invitațiile.

Stabilește-ți un buget

Acest pas este extrem de important în ceea ce privește organizarea unei nunți. După ce ai stabilit lista de nevoi, poți începe să faci un calcul pentru a vedea dacă toate serviciile se încadrează în  bugetul stabilit de tine și de partenerul tău. Dacă familia se va oferi să te ajute financiar,  îi poți întreba pe cei dragi care este suma pe care o pot aloca, înainte de a rezerva sau de a închiria o locație sau alte servicii. În funcție de acest aspect, vei știi cât va trebui să mai adaugi din propriul buget, pentru a organiza o nuntă de poveste.

Stabilește numărul de invitați

Dacă ai decis ce fel de nuntă îți dorești, poți începe să pregătești lista de invitați. Un număr estimativ îți va fi de ajutor pentru alegerea locației potrivite, dar și a meniurilor. De asemenea, ar trebui să îți alegi deja și nașii, dar și domnișoarele și cavalerii de onoare.

Iar dacă îți dorești un eveniment cu totul deosebit, îți poți surprinde oaspeții cu invitații de nuntă haioase de pe indigo.com.ro.

Alege o locație de poveste

Cele mai citite articole

După ce ai stabilit o dată pentru nuntă, poți începe să cauți locații potrivite pentru evenimentul tău. În general, cele mai bune locații ar trebui să fie închiriate înainte cu an. Așa că dacă îți dorești o nuntă la castel sau la un restaurant celebru, ar trebui să organizezi totul din timp. Iar dacă te-ai gândit la o nuntă în aer liber, poți lua în calcul diferite locații – de la terase și parcuri, până la plaje și grădini.

Caută furnizorii potriviți

Pentru a organiza o nuntă deosebită, ai nevoie de o mulțime de furnizori, așa că pregătește-ți o listă și compară cele mai bune oferte pentru fotografi, firme de catering, DJ, decorațiuni, florării, dar și servicii de make-up și hairstyle. Nu lăsa totul până în ultimul moment, și încearcă să organizezi aceste detalii înainte cu câteva luni.

Alege ținutele pentru nuntă

Rochia de mireasă și costumul mirelui ar trebui cumpărate cu cel mult șase luni înainte de eveniment, astfel încât să aveți timp să le modificați în atelierul de croitorie. Pentru a găsi ținutele ideale, la prețuri accesibile, poți încerca să mergi la târgurile de nunți, unde o mulțime de ateliere vin cu oferte avantajoase pentru tinerele cupluri, sau poți opta pentru varianta închirierii unui costum și a unei rochii de mireasă.

Caută mărturii pentru invitații tăi

Dacă vrei să le mulțumești celor dragi într-un stil deosebit, le poți pregăti câteva cadouri simbolice. Spre exemplu, pentru domnișoarele de onoare, poți alege brățări cu flori sau halate din satin. În schimb, pentru restul invitaților poți alege un anumit model de mărturii. Poți opta pentru modele clasice, cum ar fi săculeții cu bomboane, sau pentru modele mai sofisticate, cum ar fi o cutiuță muzicală sau o lumânare parfumată.

Ocupă-te de decorațiuni

Ai deja o listă cu cei mai buni furnizori? Atunci poți discuta cu aceștia privind decorațiunile pe care ți le dorești pentru nunta ta. Poți alege aranjamente florale, ghirlande luminoase, sfeșnice cu lumânări, baloane, dar și multe alte elemente de decor pe care le poți descoperi cu ajutorul unei echipe de profesioniști.

Dacă îți dorești o nuntă de poveste, ar fi ideal să îți organizezi totul cu mult timp înainte, astfel încât să ai la dispoziție cele mai bune oferte de pe piață. Urmează sfaturile de mai sus și acordă atenție fiecărui detaliu, pentru ca în ziua cea mare să te bucuri de cea mai frumoasă petrecere!

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa