Îți protejezi cum trebuie mobila de exterior pe timpul iernii? Află ACUM de ce ai nevoie pentru a menține mobilierul în cea mai bună stare!

de WTA.ro

Îți protejezi cum trebuie mobila de exterior pe timpul iernii? Află ACUM de ce ai nevoie pentru a menține mobilierul în cea mai bună stare!

Serile liniștite pe care le poți petrece în curte reprezintă unul din cele mai mari avantaje pe care la au proprietarii de case. Un foișor, Fiecare om își poate amenaja curtea după bunul plac. Cei care vor să o înfrumusețeze pot planta flori și copaci decorativi, pot face cărări și se pot juca cu ornamentele pentru a transforma curtea într-un peisaj de poveste. Pentru cei care vor să profite de avantajele practice pe care le poate aduce acest spațiu cea mai bun variantă este amenajarea unei grădini cu legume, fructe sau, dacă spațiul o permite, unei livezi de pomi. Cei mai mulți însă ne dorim un pic din toate, așadar curtea devine atât un peisaj frumos, cât și un spațiu practic, dar și al distracției.

                Protejarea mobilierului de grădină pe timp de iarnă

Indiferent de cum ți-ai amenajat curtea, pe timpul iernii aceasta trebuie protejată de temperaturile scăzute și precipitații. Fie că este vorba de ornamente și decorațiuni, de grătar și ustensilele aferente sau de mobilierul pentru exterior, acestea trebuie protejate de vremea specifică iernii pentru a evita deteriorarea lor și pentru a le menține cât mai mult timp într-o stare bună.

1.     Amenajează un spațiu de depozitare

Dacă ai un foișor în curte și este suficient de încăpător, atunci problema este rezolvată aproape în totalitate. Poți muta ustensilele pentru grătar, ornamentele și mobila în interiorul foișorului. Totuși, un spațiu de depozitare ar fi util chiar și dacă ai la dispoziție și un foișor. Pe lângă obiectele din jurul curții poți face un spațiu cu rafturi pentru a ține unelte și scule pe care le folosești pe lângă casă, borcane și sticle, butoaie, orice are nevoie de un spațiu ferit de un soare puternic sau de precipitații.

Cele mai citite articole

2.     Acoperă mobilierul și terasa cu  prelată

Dacă spațiul pe care îl ai la dispoziție nu îți permite să mai construiești o anexă suficient de încăpătoare pentru a depozita diversele obiecte din curte, atunci poți face alte alegeri care să îți permite să le protejezi. Terasa sau foișorul pot rămâne începând din toamnă, când vremea începe să se strice și să nu îți mai permită să petreci prea mult timp în curte și pe tot parcursul iernii, spațiul destinat depozitării. Va trebui însă, pentru a proteja cât mai bine diversele obiecte din interior să folosești o prelată impermeabilă de terasă de la bricolaj.ro. Aceasta va proteja și foișorul sau terasa, contribuind la menținerea în condiții optime a materialelor din care aceasta este confecționată. De asemenea, dacă ai o piscină, prelata poate fi potrivită pentru a o acoperi pe timpul toamnei și iernii. Materialul din care este realizată această prelată o face să poată fi folosită indiferent de anotimp, oferind protecție nu doar împotriva intemperiilor, ci și împotriva soarelui vântului și prafului.

         Prin urmare, protejarea investițiilor pe care le-ai făcut pentru a-ți amenaja spațiul perfect pentru tine și cei dragi trebuie să reprezinte o prioritate.

         Sursă foto: pixabay.com

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa