Izolarea termica are o eficienta mai mare pe termen lung in cazul folosirii spumei poliuretanice cu celula inchisa

de WTA.ro

La orice constructie pierderile de caldura trebuie sa fie cat mai mici. Izolatia este singura metoda prin care putem limita aceste pierderi si prin care ne asiguram ca beneficiem de pe urma potentialului energetic la capacitate maxima. Izolarile moderne se fac cu materiale de calitate, cu un grad foarte bun de izolare, care protejeaza si materialele pe care sunt fixate.

Un tip de izolare termica foarte popular, intalnit adesea in industrie si agricultura, constructii este izolarea cu spuma poliuretanica cu celula inchisa. Odata pusa in opera izolatia este continua, spuma reuseste sa acopere orice suprafata uniform, grinzile de sustinere se izoleaza perfect, la fel si orice fel de spatii dintre structurile de rezintenta si table.

Randamentul este foarte bun in cazul spumei poliuretanice, celula inchisa asigura atat izolare, cat si rezistenta la trecerea timpului, la schimbarile de temperatura si de umiditate.

Densitatea la o izolare termica cu spuma poliuretanica cu celula inchisa este mai mare, nu avem probleme legate e rigidizare la nivelul constructiei, toate crapaturile sunt astupate, se poate aplica si pe pardoseala. Conductivitatea termica este superioara fata de spuma cu celula deschisa, eficienta in cazul protectiei termice este excelenta, izolarea fonica e buna, dar aici celula deschisa castiga.

Cele mai citite articole

Celula inchisa inseamna si lipsa permeabilitatii, izolatia nu retine apa, nu avem probleme cand ploua, cand se topeste zapada depusa, durata de viata este mai mare.

Dincolo de aceste caracteristici importante si de comportamentul izolatiei cu spuma poliuretanica cu celula inchisa, punerea in opera este foarte importanta daca vrem izolare termica de calitate. Firmele care se ocupa de izolari trebuie sa aiba experinta, personal calificat, care da dovada de profesionalism si serizitate, dar si tehnologii de ultima ora pentru a obtine la final izolatia de care are nevoie un anumit tip de constructie.

In alegerea lor trebuie sa tinem cont si de calitatea izolatiilor facute in trecut, de calitatea spumei folosite, dar si de rapiditatea cu care sunt executate lucrarile solicitate.

Firma care va face izolarea termica trebuie sa fie la curent cu tot ce e nou in domeniu si sa isi dea seama imediat cand o constructie poate suporta izolare cu spuma poliuretanica si cand spuma nu este necesara, nu poate fi aplicata corect. Doar asa suntem siguri ca izolarile viitoare sunt rezistente si ne putem baza pe ele indiferent de schimbarile climatice si de factorii externi.

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa