Job-uri de actualitate pentru care nu ai nevoie de studii superioare

de WTA.ro

Exista o multime de job-uri pe piata pentru care nu iti trebuie studii superioare. Piata muncii devine din ce in ce mai flexibila, iar ceea ce conteaza cel mai mult intr-o meserie nu mai sunt hartiile, diplomele sau calificarile, ci mai degraba skill-urile, modul in care lucrezi sau rezultatele pe care le poti obtine.

Astfel, studiile pe care le ai, indiferent de domeniu, nu trebuie sa iti stea in cale atunci cand iti doresti un job bine platit, care sa iti aduca si satisfactii personale si sa te incante. Exista solutii pentru a munci smart si a-ti folosi abilitatile in interesul tau.

Descopera mai jos cateva job-uri de actualitate pentru care nu ai nevoie de studii superioare

Model de videochat

Meseria de model de videochat devine din ce in ce mai populara, datorita avantajelor imbatabile pe care le ofera. In primul rand, pentru un astfel de job nu ai nevoie de studii superioare. Tot trainingul de care ai nevoie este oferit de angajator, bineinteles daca alegi un studio de renume, cu experienta in domeniu. Astfel, tu nu trebuie sa investesti bani pentru a invata skill-uri noi, ci angajatorul va investi in tine. 

Contrar miturilor din domeniu, modelele de videochat nu trebuie sa arate intr-un anume fel sau sa aiba anumite calificari. Totusi, pe ce se pune accent? Ei bine, pe abilitatile de comunicare, pe cunostintele de limba engleza, dar si pe seriozitate. 

In general, job-ul de model de videochat iti poate aduce venituri peste medie, astfel incat grijile financiare sa fie istorie. Poti sa descoperi mai multe despre angajari in studioul de videochat de la Rich Girls Studio, un brand cu reputatie in domeniu.

Front desk officer

Front desk officer este o meserie foarte populara si poate fi extrem de bine platita. In romana, aceasta titulatura se poate traduce prin receptioner. Mai exact, tu vei fi interfata unui brand, unei firme sau a unei companii. Vei discuta direct cu oaspetii, clientii, partenerii si colaboratorii, dar te vei ocupa si de anumite task-uri administrative sau care tin de logistica.

Cele mai citite articole

Job-ul de front desk officer se aseamana foarte mult cu cel de secretar/a, insa implica ceva mai multa relationare si comunicare cu cei ce trec pragul companiei.

Agent imobiliar

Pentru a deveni agent imobiliar nu ai nevoie de anumite studii, insa ai nevoie de abilitati bune de vanzare si de ceva cunostinte ce tin de real estate sau imobiliare. Din fericire, astfel de lucruri se pot invata destul de rapid, fie cu ajutorul unor persoane ce lucreaza deja in domeniu, fie la cursuri de specialitate.

Meseria de agent imobiliar iti poate aduce comisioane frumoase, mai ales daca iti iei job-ul in serios si te dedici in a-ti ajuta clientii sa gaseasca cele mai bune solutii.

Reprezentant vanzari

Vanzarile sunt un domeniu de baza in foarte multe firme si companii. Practic, majoritatea firmelor ce ofera un produs sau un serviciu trebuie sa reuseasca sa se vanda, in special atunci cand concurenta este mare. Din acest motiv, job-ul de reprezentant vanzari va exista intotdeauna, fie ca e vorba de asigurari, produse bancare sau servicii de beauty.

Job-urile de reprezentant vanzari implica deseori un salariu fix si un comision, iar training-ul se face de catre compania care te angajeaza.

Inspira-te din lista de mai sus daca iti doresti sa faci o schimbare in cariera ta si esti in cautare de job-uri pentru care nu ai nevoie de studii superioare.

Sursa foto: Pexels.com

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa