Jocurile de cazinou cu cel mai mare potențial de câștig în 2023

de WTA.ro

Jocurile de noroc reprezintă o metodă tot mai des întâlnită în rândul persoanelor care vor doar să petreacă timpul liber într-un mod cât mai plăcut fără să se deplaseze. Astfel, au apărut tot mai multe jocuri și versiuni ale acestora care să acopere întreaga plajă de pasionați. Deși par că sunt relativ identice jocurile sunt destul de diferite, iar unul dintre criteriile de selecție este potențialul de câștig. 

Industria jocurilor de noroc avea nevoie de un restart și a primit unul când și-au făcut apariția cazinourile online. Unul dintre principalele atuuri este că economisești timp pentru că nu mai este nevoie de prezența fizică într-o sală de jocuri, ci o conexiune decentă la internet și un dispozitiv mobil sau un PC/laptop sunt suficiente. Așa au apărut foarte multe jocuri, cu miile, iar dezvoltatorii s-au concentrat pe această nișă. Majoritatea jocurilor disponibile în cazinouri sunt pacanele online, care promit deseori câștiguri consistente și jackpoturi. Există, însă, multe alte jocuri în cazinouri care, jucate cum trebuie, au potențial de câștig mai ridicat și mai sigur.

Blackjack

Este unul dintre cele mai populare jocuri de noroc, iar conform teoriilor existente este si unul dintre cele mai vechi. Originile sale sunt undeva în secolul XV-lea, dar nimeni nu poate spune cu exactitate locul și inventatorul jocului. Cu toate acestea, una dintre teorii spune ca un joc relativ asemănător cu blackjack apare in scrierile lui Miguel Cervantes, unde jocul se numea „ventiuna” și avea foarte multe elemente specifice celui care astăzi este cunoscut și ca 21. O alta teorie afirma că jocul care a stat la baza blackjack-ului este „Quinze”, joc franțuzesc apărut în secolul XVI si pe care Napoleon Bonaparte l-a îndrăgit foarte mult. Cert este că astăzi este printre cele mai jucate jocuri de cazinou si este totodată și unul dintre acele jocuri cu potențial mai ridicat de câștig decât alte jocuri.  

Jocul de blackjack a apărut și în foarte multe filme de real succes, încât oamenii ar fi putut învățat regulile foarte repede. RTP-ul mediu al jocului de ruletă este de 99,5%, ceea ce l-a făcut extrem de popular în rândul jucătorilor de cazinou din România. Au fost elaborate și strategii de pariere care au ca principal scop să scadă șansele cazinoului de a câștiga in față jucătorului. Regulile sunt foarte ușor de înțeles, iar cu o strategie implementată poate crește substanțial rata de câștig.

Reguli blackjack, pe scurt 

 • Jucătorii se vor așeza la masa de joc și nu concurează între ei, ci singurul adversar este cazinoul, reprezentat la masa de joc de către dealer. Acesta din urmă este responsabil cu organizarea jocului si împărțirea cărților. 
 • Jucătorii primesc fiecare cât două cărți cu fața în sus, vizibile de către toată lumea de la masă.  Dealerul este singurul care își dă două cărți, dar una cu fața in jos pe care nimeni nu o știe.
 • Scopul principal este ca suma cărților din mână să fie 21 sau cât mai aproape, dar nu mai mare pentru că atunci mana este pierdută automat.
 • După împărțirea primelor două cărți jucătorii pot solicita cărți suplimentare care să-i ajute să obțină suma de 21 sau mai mare decât a dealerul.
 • În funcție de cărțile din mână se vor efectua și pariuri, iar jucătorii pot lua ce hotărâre îi avantajează. 

Video Poker

Cele mai citite articole

Un joc la fel de răspândit în rândul jucătorilor de cazinou, Video Poker este potrivit pentru acei jucători care vor să învețe poker și vor să cunoască bazele. Întocmai pentru popularitatea lui crescută a fost repede adoptat de către cazinourile online si a devenit extrem de popular. Unul dintre motivele pentru care se poate explica numărul tot mai mare al pasionaților de video poker este RTP-ul de 99% la care acest joc ajunge. Poate că multe persoane nici nu știu lucrul acesta și doar joacă pentru ca este ușor de înțeles, iar mizele minime de ordinul câtorva bani este in avantajul lor.

Apărut în anul 1979, video poker are mai multe avantaje printre care și faptul că deciziile jucătorilor pot influența mult rezultatul final al rundei. Cu atât mai mult când fiecare jucător este doar el și jocul, nu sunt adversari reali la masa care îl pot intimida cum se întâmplă în jocul de poker. Responsabil pentru explozia jocului video poker este furnizorul IGT care a devenit unul dintre principalii producători de jocuri destinate industriei jocurilor de noroc. Sunt mai multe versiuni de video poker, Jacks or Better fiind printre cele mai populare.

Reguli Video Poker, pe scurt

 • În fiecare rundă a jocului pe ecran apar cinci  cărți care pot fi diferite sau asemănătoare. Se joaca cu un pachet de 52 de cărți și jolly joker. Sub fiecare carte care apare pe ecran se află și butonul „hold” care înseamnă „reține” în limba română si permite păstrarea ei pana la finalul rundei.
 • Cărțile păstrate rămân pe ecranul de joc, iar cele care nu au fost selectate vor fi înlocuite de alte cărți noi care stabilesc și rezultatul rundei.
 • Lista combinațiilor câștigătoare apare pe ecranul jocului, iar cea mai mare este chinta royală.

Ruleta

Jocul de ruletă este unul dintre cele mai populare din lume și lucrul acesta nu reprezintă un secret pentru nimeni. Se mai numește și jocul diavolului pentru că suma celor 36 de numere aflate pe masa de joc însumează 666 despre care se spune că este cifra diavolului. Precum cele două jocuri prezentate anterior, ruleta a fost inventată cu sute de ani în urmă, doar că totul s-a întâmplat dintr-o greșeală făcută de Blaise Pascal. Ulterior jocul a cunoscut și alte meleaguri, ceea ce a permis apariția a tot mai multe variante de ruletă care sunt foarte jucate în întreaga lume.

Ruleta Europeană, Franceză, Americană, Lightning Roulette toate sunt variante extrem de cunoscute în mediul online și pot fi jucate cu dealer sau fără. Varianta Europeană dispune de un procent de câștig care ajunge la 97,30%, ceea ce face ca jocul să fie printre cele mai avantajoase pentru pasionații de jocuri de noroc.

Reguli Ruletă Europeană, pe scurt

 • Varianta jocului de Ruletă Europeană înseamnă o roată cu 37 de secțiuni egale care sunt numerotate e la 0 la 36, unde 0 este neutru și apare cu verde, iar numerele de la 1 la 36 sunt colorate în negru și roșu.
 • Înaintea începerii rundei jucătorii plasează pariuri pe numere, pe culoarea bilei care va fi extrasă, pe intervalul de numere unde cade și multe alte tipuri de pariuri.
 • Dealerul aruncă bila pe roată, iar runda se decide în momentul în care roata se oprește și bila cade pe una dintre secțiuni.

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa