La Biblioteca Județeană „Antim Ivireanul” Vâlcea, politica de achiziții prevede îmbogățirea fondului de carte

de WTA.ro

În orice comunitate, misiunea fundamentală a bibliotecii publice este aceea de a oferi gratuit tuturor cetățenilor servicii și programe menite să creeze condiţiile de bază pentru învăţarea pe tot parcursul vieţii şi dezvoltarea culturală a individului sau a grupurilor sociale. În egală măsură, asigurarea accesului la noutățile editoriale din toate domeniile cunoașterii reprezintă o prioritate pentru instituția noastră.

Politica de achiziții prevede îmbogățirea anuală a fondului de carte în acord cu nevoile de informare, educare, studiu, lectură și recreere ale membrilor comunității locale. În perioada 2014 – 2019, fondul de documente deținut de Biblioteca Județeană „Antim Ivireanul” Vâlcea a înregistrat o creștere semnificativă, ca urmare a achiziției efectuate, respectiv 12.736 unități de bibliotecă, în valoare de 430.000 de lei. Dacă în anul 2014 au intrat în patrimoniul instituției 1.714 volume, în anul 2019 numărul acestora a ajuns la 3.504. De asemenea, am reușit să sporim caracterul enciclopedic al colecțiilor noastre prin introducerea în fond a unui număr însemnat de volume provenite din donații, predominând cărțile noi, cu un conținut actual.

Cele mai citite articole

Bugetul alocat achiziției de carte în perioada 2014 – 2019 reflectă preocuparea constantă a bibliotecii precum și a Consiliului Județean Vâlcea pentru asigurarea accesului la informare și educație al tuturor cetățenilor județului Vâlcea, valoarea resurselor financiare alocate fiind într-o continuă dinamică de la 55.000 lei (2014), la peste 110.000 (2017), până la 128.000 (2019).

Vă așteptăm cu mare drag la Bibliotecă – spațiul tuturor de învățare, lectură și socializare!

Cele mai citite articole