La Biblioteca Județeană „Antim Ivireanul” Vâlcea, politica de achiziții prevede îmbogățirea fondului de carte

de WTA.ro

La Biblioteca Județeană „Antim Ivireanul” Vâlcea, politica de achiziții prevede îmbogățirea fondului de carte

În orice comunitate, misiunea fundamentală a bibliotecii publice este aceea de a oferi gratuit tuturor cetățenilor servicii și programe menite să creeze condiţiile de bază pentru învăţarea pe tot parcursul vieţii şi dezvoltarea culturală a individului sau a grupurilor sociale. În egală măsură, asigurarea accesului la noutățile editoriale din toate domeniile cunoașterii reprezintă o prioritate pentru instituția noastră.

Politica de achiziții prevede îmbogățirea anuală a fondului de carte în acord cu nevoile de informare, educare, studiu, lectură și recreere ale membrilor comunității locale. În perioada 2014 – 2019, fondul de documente deținut de Biblioteca Județeană „Antim Ivireanul” Vâlcea a înregistrat o creștere semnificativă, ca urmare a achiziției efectuate, respectiv 12.736 unități de bibliotecă, în valoare de 430.000 de lei. Dacă în anul 2014 au intrat în patrimoniul instituției 1.714 volume, în anul 2019 numărul acestora a ajuns la 3.504. De asemenea, am reușit să sporim caracterul enciclopedic al colecțiilor noastre prin introducerea în fond a unui număr însemnat de volume provenite din donații, predominând cărțile noi, cu un conținut actual.

Cele mai citite articole

Bugetul alocat achiziției de carte în perioada 2014 – 2019 reflectă preocuparea constantă a bibliotecii precum și a Consiliului Județean Vâlcea pentru asigurarea accesului la informare și educație al tuturor cetățenilor județului Vâlcea, valoarea resurselor financiare alocate fiind într-o continuă dinamică de la 55.000 lei (2014), la peste 110.000 (2017), până la 128.000 (2019).

Vă așteptăm cu mare drag la Bibliotecă – spațiul tuturor de învățare, lectură și socializare!

Cele mai citite articole