La Buzău, se apropie de 5.000 numărul persoanelor plasate în carantină instituţionalizată şi în izolare la domiciliu

de WTA.ro

jandarmi2

Peste 4.864 de persoane sunt vineri, 3 aprilie, în carantină instituţionalizată şi în izolare la domiciliu în judeţul Buzău. De asemenea, au fost aplicate 17 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 10.100 lei.

Potrivit Instituţiei Prefectului situaţia se prezintă în modul următor:

• 328 de persoane se află în carantină;
• 3.487 de persoane sunt izolate la domiciliu;
• număr de cazuri confirmate, la nivelul județului Buzău: 12;
• număr de persoane vindecate: 5.

În ultimele 24 de ore, pe raza judeţului Buzău au fost angrenaţi în activităţi specifice 373 de polițiști, peste 90 de jandarmi, 158 de polițiști locali și 48 de militari din cadrul MApN.

Cele mai citite articole

Peste 90 de jandarmi buzoieni și ploieșteni au acționat pe raza județului, în misiuni de ordine publică la centrele de carantină, patrulare sau asigurarea protecției transporturilor care au tranzitat județul Buzău, precum și însoțirea persoanelor către centrele de carantină instituite la nivel județean.

În urma acțiunilor desfășurate pe linia verificării respectării măsurilor impuse de starea de urgență au fost aplicate un număr de 17 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 10.100 lei.

Totodată, structurile IPJ Buzău, împreună cu polițiștii locali, au continuat activitățile de control la persoanele aflate în izolare la domiciliu, ocazie cu care au fost verificate 2242 de persoane. Cu această ocazie, au fost aplicate două sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea izolării la domiciliu, în valoare totală de 7.000 de lei.

De asemenea, au fost aplicate 308 de sancțiuni contravenționale privind nerespectarea prevederilor din OM nr. 2/2020 și din OM nr. 3/2020, în valoare totală de 409.000 de lei.

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa