La ce să fii atent când cumperi vopsea lavabilă pentru exterior

de WTA.ro

Dacă ai în plan să zugrăvești, este esențial să optezi pentru unelte și materiale de calitate. Aici ne referim la pensule, trafaleți, tăvi, gletieră, pulverizator, însă în special la tipul de vopsea. Aleasă cu grijă, vopseaua te va ajuta să obții rezultatele dorite în timp scurt și cu un minimum de efort.

Vopseaua lavabilă pentru exterior este deosebit de populară în rândul meseriașilor profesioniști și amatori. Aceasta are, în comparație cu vopseaua tradițională, multiple avantaje, precum gradul înalt de rezistență și întreținerea facilă. În continuare îți explicăm la ce trebuie să fii atent atunci când cumperi vopsea lavabilă pentru exterior.

Tipul produsului

Dacă vrei să zugravesti un perete exterior, să dai culoare unui gard sau să schimbi aspectul unei clădiri, cea mai bună opțiune este o formulă creată special pentru exterior. Astfel de vopsea are anumite proprietăți care asigura o rezistență ridicată la spălare, raze UV, cicluri de îngheț-dezgheț, intemperii și alți factori. Mai mult, dacă îți rămâne vopsea după ce ai zugrăvit, o poți aplica pe zonele predispuse la murdărie, așa cum sunt scările de bloc sau spațiile intens circulate.

Timpul de uscare

Cele mai citite articole

Pentru cele mai bune rezultate, este musai să respecți indicațiile producătorului cu privire la modul în care produsul se diluează și timpul de uscare. În cele mai multe cazuri, primul strat de vopsea se va usca în câteva ore, iar apoi poți aplica al doilea strat. Când sunt necesare aplicări repetate, este bine să știi că aproximativ 12 ore sunt necesare pentru uscarea completă. Dacă vrei să văruiești exteriorul întregii casei, optează pentru o vopsea ce se usucă rapid.

Rezistența la spălare

Ori de câte ori ești în căutarea unui produs pentru finisarea pereților, verifică gradul de rezistență la spălări repetate și intense. Analizează cu atenție informațiile de pe ambalaj și alege vopseaua potrivită pentru fiecare lucrare pe care o desfășori. Vei observa că există pe piață vopsele semi-lavabile, lavabile și superlavabile. Prima categorie rezistă aproximativ 40 de spălări, pe când celelalte două permit curățarea suprafeței zugrăvite de peste 100 de ori. Dacă formula este de calitate, iar vopseaua își va păstra proprietățile și aspectul vreme îndelungată.

Aderența

Asigura-te că vopseaua pe care o alegi poate fi aplicată pe cât mai multe tipuri de suprafețe precum beton, cărămidă și tencuială. Nu uita că formula lavabilă nu poate fi aplicată peste var ori peste alte vopsele. Dacă nu ții cont de acest aspect, peretele se va coji, munca ta fiind astfel în zadar.

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa