Lapte de varsta 1: lapte pentru sugari pentru copii de la 0 la 6 luni

de WTA.ro

Laptele pentru sugari este primul lapte pe care il vei oferi bebelusului tau daca ai ales sa il hranesti cu biberonul sau daca alaptarea nu merge la fel de bine cum te astepti. Acest lapte praf de inalta calitate este formulat special pentru a se apropia cat mai mult de laptele matern si astfel satisface nevoile nutritionale ale bebelusului in primele sale luni.

Compozitia laptelui de varsta 1

Laptele matern este, fara indoiala, cel mai potrivit aliment pentru nevoile sugarului: niciun lapte nu este atat de perfect in toate privintele. Dar, desigur, alaptarea este o decizie pur personala care apartine fiecarei mame.

Daca nu iti poti alapta copilul sau daca ai decis sa-l hranesti cu biberonul, sunt comercializate tipuri de lapte specific, perfect adaptat nevoilor nutritionale ale copilului mic, in farmacii si in supermarketuri. Pentru copilul de la 0 la 6 luni, acesta este lapte timpuriu, numit si „formula pentru sugari”. Acesta din urma, indiferent de referinta aleasa, acopera toate nevoile bebelusului. Este necesara doar suplimentarea cu vitamina D si fluor.

Laptele de varsta 1 este facut din lapte de vaca procesat pentru a ajunge cat mai aproape de compozitia laptelui matern, dar are o compozitie foarte departe de laptele de vaca asa cum o stim noi, care nu este adaptata nevoilor copilului inainte de varsta de 3 ani.

Proteine

Cele mai citite articole

Particularitatea acestor formule pentru sugari pentru varsta 1 este continutul redus de proteine, perfect adaptat nevoilor bebelusului pentru a asigura o buna dezvoltare a creierului si a muschilor. Acest lapte nu contine, de fapt, mai mult de 1,8 g de proteine ​​la 100 ml, fata de 3,3 g la 100 ml de lapte de vaca si de la 1 la 1,2 g la 100 ml in laptele matern. Unele referinte contin chiar si 1,4 g pentru aceeasi cantitate.

Lipidele

Cantitatea de lipide continuta in laptele de varsta 1 este aproape similara cu cea a laptelui matern cu 3,39 g/100 ml. Cu toate acestea, grasimile lactice sunt in mare parte inlocuite cu grasimi vegetale, pentru a garanta aportul anumitor acizi grasi esentiali (in special acid linoleic si alfa-alinolenic) esentiali pentru cresterea creierului.

Carbohidrati

Laptele de varsta 1 contin 7,65 g carbohidrati la 100 ml fata de 6,8 g/100 ml pentru laptele matern si 4,7 g numai pentru laptele de vaca! Glucidele sunt prezente sub forma de glucoza si lactoza, dar si sub forma de maltoza dextrina.

Vitamine, oligoelemente si saruri minerale

Laptele de varsta 1 contine, de asemenea, vitamine valoroase, cum ar fi: vitamina A, vitamina B, vitamina D, vitamina C, vitamina E, vitamina K, vitamina B9, numita si acid folic, care este deosebit de importanta pentru reinnoirea rapida a celulelor: globule rosii, globule albe, celule intestinale si cele din piele. 

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa