Legea Anastasia – direct la închisoare dacă eşti prins beat, drogat sau fără permis la volan

de WTA.ro

Orice şofer cunoaşte cât de importantă este siguranţă la volan, nu doar pentru pasagerii săi și pentru viața sa, ci şi pentru ceilalţi participanţi la trafic. Cu toate acestea, în fiecare an au loc o mulțime accidente rutiere, România ocupând unul dintre primele locuri în Europa la numărul de morţi în accidente auto, cele mai frecvent întâlnite cauze fiind consumul de alcool şi de substanţe interzise. Pentru a reduce aceste incidente nefericite, în România au fost adoptate mai multe măsuri, ultima dintre ele fiind legea Anastasia.

Acesta lege are ca scop reducerea deceselor şi riscul de accidentare pe şosele, de aceea implementarea ei în codul rutier va fi benefică nu doar în viitorul apropiat, ci şi pe termen lung. Pentru respectarea şi cunoaşterea legii, va fi esenţial ca toţi cursanţii din cadrul şcolilor de şoferi să se informeze corect, să învețe şi să rezolve cât mai multe chestionare auto pentru a conduce cat mai responsabil și corect pe șosele.

Ce este legea Anastasia?

Legea Anastasia presupune sancţionarea cu închisoare a şoferilor care urcă la volan sub influenţa alcoolului, drogurilor sau nu au permis, dacă provoacă accidente rutiere cu decese. Această lege a fost denumită Anastasia pentru a comemora fetiţa de 4 ani care a fost ucisă de o tânără fără permis de conducere chiar în faţa propriei case.

De ce sunt importante chestionarele auto pentru siguranţa pe şosea?

Expertii in domeniu de la chestionare-az.ro sunt de părere că toleranţa zero a acestei legi va obliga atât şoferii cu vechime, cât şi pe cei noi să acorde o atenţie crescută atunci când se urcă la volan şi va împiedica un procent important să mai consume băuturi alcoolice sau substanţe interzise înainte de a conduce.

Cele mai citite articole

O altă categorie care va fi aspru pedepsită este cea a celor care nu deţin un permis de conducere. Această ofensă era deja sancționată de lege, însă prin implementarea Legii Anastasia, numărul celor care vor urca la volan fără să deţină permis de conducere va scădea cu siguranţă considerabil.

Având în vedere aceste lucruri, va fi esenţial ca orice persoană care doreşte să conducă un vehicul să urmeze o şcoală de şoferi profesionistă şi să înveţe Codul Rutier. Componenta practică are o importanţă semnificativă, însă fără să fie cunoscute regulile de circulaţie, un şofer nu va putea să conducă maşina în trafic şi să se coordoneze împreună cu ceilalţi participanţi la trafic.

În acest sens este indispensabilă rezolvarea chestionarelor auto, acestea putând testa şi pregăti cursanţii nu doar pentru examenul teoretic auto, ci şi pentru a-şi consolida cunoştinţele. În acest fel, vor avea siguranţa că au la dispoziţie toate informaţiile necesare în trafic, evitând cu uşurinţă sancţiunile oferite de organele abilitate, dar şi să reducă considerabil şansele de accidentare. Vor putea reacţiona rapid și corect.

Adoptarea Legii Anastasia este un pas semnificativ pentru siguranţa şoferilor şi a pietonilor. Comportamentul imprudent la volan, indiferent că este vorba de condus sub influenţa alcoolului, drogurilor sau fără permis, va fi sancţionat aspru prin închisoare atunci când sunt soldate victime, lucru ce va reuşi cu siguranţă să minimizeze numărul de accidente.

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa