Legile Sibiului, votate de acasă

de WTA.ro

Pentru prima dată, atât aleșii județeni, cât și cei locali, au votat proiectele de pe ordinea de zi a ședințelor lunare fără a mai fi reuniți în aceeași sală, ci fiind conectați prin teleconferințe.

Prima ședință on-line care a început în județ a fost cea a consilierilor locali ai Sibiului. Primarul Astrid Fodor și cei doi viceprimari, Corina Bokor și Tiberiu Drăgan, au participat la ședința on-line din birourile lor din cadrul Primăriei Sibiu, în timp ce restul consilierilor locali au intrat în direct fie din birourile lor de la serviciu, fie de acasă. Cu excepția lui Paul Mezei, consilierul local ales președinte de ședință, singurul care a fost prezent în sala de ședințe a Consiliului local Sibiu.

participanti sedinta online cl sibiu

”Având în vedere contextul, această ședință se desfășoară on-line, în sistem de video-conferință. Din 23 de consilieri, prezenți sunt 22”, a rostit, la începutul ședinței, primarul Sibiului Astrid Fodor. Și chiar dacă ședința a fost on-line, ”cutuma din off-line” a fost păstrată: înainte de a începe votul a fost intonat imnul României, moment în care, în fața camerelor video, majoritatea consilierilor s-au ridicat în picioare.
În rest, ședința s-a manifestat precum de obicei: după citirea titlului fiecărui proiect de către președintele de ședință, fiecare consilier își manifesta votul prin ridicarea mâinii.

Înregistrarea ședinței CL a fost publicată pe site-ul Primăriei și poate fi vizionată aici:

Vot prin formular la CJ Sibiu

Cele mai citite articole

Tot prin sistem de videoconferință s-a desfășurat și ședința consilierilor județeni ai Sibiului, la care ”au dat accept” 32 din cei 33 de aleși. Președinta CJ Sibiu, Daniela Cîmpean, a prezidat din biroul său de la CJ Sibiu. ”Am încercat să ne adaptăm situației și să asigurăm publicitatea acestei ședințe și sunt alături de noi și reprezentanți ai mass-media, cărora le-am transmis invitația de a ni se alătura în ședința noastră”, a declarat, la începutul ședinței Daniela Cîmpean.

sedinta cj online

Mai apoi, a citit titlul fiecărui proiect, cerând eventualele opinii ale consilierilor județeni (nimeni nu a avut nimic de completat sau întrebat). La finalul acestei etape, consilierilor le-a fost lăsat un termen de 30 de minute pentru a vota – prin intermediul unui formular on-line – fiecare proiect. După cele 30 de minute, Daniela Cîmpean a dat citire rezultatele voturilor, toate fiind adoptate.

La finalul ședinței, tot on-line a fost depus și jurământul de către Maria Valeria Isaicu. Reprezentantă a PNL Sibiu, ea a depus jurământul în calitate de consilier județean, fiind nominalizată pentru această poziție în urma demisiei lui Florin Neag, desemnat administratorul public al județului.

Post-ul Legile Sibiului, votate de acasă apare prima dată în Turnul Sfatului Online.

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa