Liberalii, nemulțumiți de împărțirea de către CJ a cotei de 6 la sută către primării

de WTA.ro

Liberalii, nemulțumiți de împărțirea de către CJ a cotei de 6 la sută către primării

Consiulul Județean (CJ) Hunedoara se va întruni luni, 3 februarie, în ședință extraordinară,  pe ordinea de zi fiind două proiecte de hotărâre, unul, cel mai important, este cel referitor la repartizarea unor sume de bani către primăriile din județ.

Este vorba de 27.316.000 de lei, reprezentând cota de 6% din impozitul pe venit estimat să fie încasat la bugetul de stat pe anul 2020. Banii sunt destinați pentru susținerea programelor de dezvoltare locală, pentru susținerea programelor de infrastructură care necesită cofinanțare locală, precum și pentru cheltuielile de funcționare etc..

Banii urmează să fie împărțiți astfel, la proiectul de hotărâre fiind amexate, de asemenea, solicitările pe care le-au făcut UAT-urile pentru repartizarea unor sume:

cj1

cj2

Liberalii au reacționat la proiectul de hotărâre printr-un comunicat de presă semnat de Adrian Nicolae David, prim-vicepreședinte al PNL Hunedoara:

Cele mai citite articole

„În ședința de luni, 3 Februarie 2020, Consiliul Județean Hunedoara urmează să facă alocări financiare pentru UAT-urile din Județul Hunedoara, în sumă totală de 27,4 milioane de lei, sumă stabilită de Guvern, urmând a fi folosită de primării, după nevoi, fie pentru cheltuieli curente, cofinanțări, programe de dezvoltare, etc. Ceea ce urmează să facă majoritatea PSD din CJ Hunedoara prin aceste transferuri, este o profundă nedreptate, ce are la bază lipsa transparenței și criterii samavolnice de alocare a respectivelor sume. Astfel, localități cu suprafețe, populație și problematică similare, primesc sume discrepante, in funcție de carnetul de partid al primarului. Dacă e membru PSD, primește de pana la 11 ori mai mulți bani decât colegul liberal. Municipiul Deva, reședință de județ, primește de la PSD suma de 0 lei (zero). Cel mai important oraș al județului nostru se vrea a fi lăsat in beznă de către cârmuitorii roșii. Aceeași situație și la Petrosani, care primește la fel de mulți bani ca o asezare cu câteva sute de suflete. Comunele conduse de liberali abia dacă primesc câțiva bănuți, in schimb PSD îndestulează pe primarii fideli, cu bani frumoși pentru campania din vară. Așadar, PSD face ce știe cel mai bine să facă: după ce a rostogolit informația falsă că Guvernul PNL nu alocă bani suficienți Consiliului județean,, după ce a primit de la același Guvern PNL nu mai puțin de 27,4 milioane, (față de numai 11,8 milioane de lei alocate de Guvernul PSD in anul 2019), acum vrea să dispună după bunul plac de acești bani, fără a ține cont de nevoile oamenilor. Nu, Consiliul Județean Hunedoara nu lovește astfel în primarii PNL, CJ PSD Hunedoara lovește în cei 33% dintre hunedorenii care locuiesc în unități administrative conduse de primari PNL, cărora intenționează să le aloce doar 13% din suma primită de la guvern! Aceasta este prețuirea pe care conducerea PSD-istă a CJ Hunedoara o arată hunedorenilor! Partidul Național Liberal, prin consilierii județeni,, vom depune un amendament (pe care îl anexăm), la această hotărâre de consiliu, care are in vedere sume corecte și echilibrate, fără discrepanțe între localități cu un număr relativ asemănător de locuitori, pentru că locuitorii Județului Hunedoara merită același tratament, indiferent din ce partid fac parte primarii care îi conduc, așa cum am demonstrat in perioada in care am fost președintele Consiliului judetean. Dacă acest amendament nu va trece la vot, Partidul Național Liberal va ataca respectiva Hotărâre de Consiliu în Contencios Administrativ. Luptăm până la capăt pentru hunedoreni!”

Iată și amendamentul PNL:

2

3

 

Post-ul Liberalii, nemulțumiți de împărțirea de către CJ a cotei de 6 la sută către primării apare prima dată în Hunedoara Libera.

Cele mai citite articole