Liceul „Hercules”, modernizat și extins în cadrul unui proiect de 8.000.000 de lei! Va avea și internat!

de WTA.ro

Liceul „Hercules”, modernizat și extins în cadrul unui proiect de 8.000.000 de lei! Va avea și internat!

modelmic

Veste bună pentru elevii din Băile Herculane. Liceul „Hercules” din stațiunea de pe Valea Cernei va fi reabilitat și extins cu fonduri europene. Valoarea proiectului se ridică la peste opt milioane de lei și va fi finanțat prin Programul Operațional Regional  – Axa prioritara 10 –  Îmbunătățirea infrastructurii educaționale.

Proiectul Primăriei Băile Herculane «Reabilitare, modernizare, extindere și dotare Liceul Hercules»  în valoare totală de 8.784.089, 04 lei a fost admis la finanțare în urma procesului de verificare a eligibilității.

Înștiințarea a venit în data de 23.01.2020 de la Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest, în calitate de organism intermediar pentru POR.

Urmează procesul de evaluare tehnico-financiară pentru acest proiect, clarificări și semnarea contractului de finanțare”, anunță primarul Cristian Miclău.

În cadrul proiectului, Liceul „Hercules” se va extinde cu un corp în cadrul căruia vor fi amenajate patru laboratoare. De asemenea va fi ridicat și un internat.

Cele mai citite articole

„Această construcție se va realiza în vederea primirii și cazării elevilor din localitățile învecinate. Vor fi 22 de camere cu două locuri și baie proprie și hol intermediar, birou administrator, spălătorie, două săli de studiu și două oficii pentru depozitare lenjerie. Vor fi cazați atât băieți cât și fete, astfel încât s-au prevăzut două scări iar pentru flexibilizarea nivelelor s-au prevăzut uși la capetele holurilor. Camerele vor fi dotate cu paturi, dulapuri, mese și scaune. Băile vor fi dotate cu grup sanitar, suport hârtie, duș, lavoar și săpunieră. În hol se va amplasa un spălător vase.

Vor fi prevăzute două accese în clădire, cu două rampe pentru persoane cu dizabilități. La parter s-au prevăzut două camere (băieți-fete) pentru persoane cu nevoi speciale, având grupuri sanitare dotate corespunzător”, explică reprezentanții Primăriei Băile Herculane.

CLADIRE INTERNAT

 

De asemenea, în cadrul proiectului va fi anvelopată clădirea liceului, va fi achiziționat mobilier nou și se va lucra la instalațiile electrice și  cele termice.

 

Karina TINCUL

 

Cele mai citite articole