Liderul PMP Caraș-Severin, Ionuț Popovici, către un ales PMP la Berzovia: „O să fi viceprimar până luni!”

de WTA.ro

Ionut Popovici suparat

În ședința de Consiliul Local al comunei Berzovia s-a desfășurat în această după-amiază și votul pentru alegerea noului viceprimar, după ce acest post a devenit vacant. La ședința aleșilor locali din Berzovia și-a făcut simțită prezența unul din „greii” de la județ, nimeni altul decât Ionuț Mihai Popovici, vicepreședintele Consiliului Județean Caraș-Severin și lider al Mișcării Populare din județ. De altfel, Popovici ne-a declarat că a dorit să ia parte la ședință din postura de președinte PMP Caraș-Severin deoarece, în prealabil, le-a cerut consilierilor PMP din Berzovia să nu intre în lupta pentru desemnarea noului viceprimar. Raționamentul a fost acela că mai sunt doar câteva luni până la alegeri și nu trebuie ca numele unui viceprimar PMP să fie asociat cu politica administrativă a actualului primar, Ioan Pop.

Totuși, consilierul PMP Ioan Constantin Stoia a ținut să treacă peste dispozițiile dictate de la centru și în urma candidaturii depuse și a celor 7 voturi și o abținere primite din partea colegilor consilieri a devenit viceprimar al comunei Berzovia. Sursele noastre vorbesc despre faptul că momentul a fost digerat greu de liderul PMP din Banatul de Munte, care i-ar fi transmis proaspătului viceprimar chiar în sala de ședinte a Consiliului Local Berzovia: „O să mai fii viceprimar până luni!”

Cele mai citite articole

Ioan Constantin Stoia este inginer agronom și este originar din localitatea Fizeș, sat aparținător comunei Berzovia.

Contactat de Reper 24, Ionuț Popovici afirmă că nu își amintește să-i fi transmis aceste cuvinte noului viceprimar și membru PMP, dar cu siguranță luni, 10 februarie, va convoca de urgență conducerea executivă a PMP Caraș-Severin iar propunerea sa va fi aceea de excludere din rândurile partidului a lui Ioan Constantin Stoia, care nu s-a aliniat la cerințele și obligațiile pe care acesta le avea față de formațiunea politică pe listele căreia a ajuns consilier local. „Suntem un partid care nu tolerează trădătorii iar când aceștia dovedesc prin faptele lor  că își urmăresc interesele proprii prin alianțe cu alte partide, atunci singura cale este să ne despărțim definitiv și irevocabil”, a declarat Ionuț Popovici, liderul PMP Caraș-Severin. Acesta nu a a ascuns că și l-ar fi dorit mai degrabă în funcția de viceprimar pe consilierul local Nicușor Luchici, „un om care se bate pentru comunitate, care m-a vizitat la Consilului Județean și care a militat pentru modernizarea infrastructurii rutiere din zonă. Și să rețineți că domnul Luchici nu are nici măcar adeziune la PMP, dar este un om de ispravă”, l-a catalogat vicepreședintele Consiliului Județean pe contracandidatul lui Stoia, cel care a obținut doar 5 voturi din partea consilierilor.

Într-o altă ordine de idei, primarul comunei Berzovia, Ioan Pop, spune că Ioan Constantin Stoia este un om de calitate și speră să îl secondeze cu brio în activitatea administrativă până la alegerile locale din această vară. Totodată, primarul Pop a descalificat modul în care Ionuț Popovici i s-a adresat noului viceprimar ales de consilierii locali din Berzovia.

Diana RADU

Cele mai citite articole