Lucruri de care să ții cont când cumperi covoare online

de WTA.ro

Achiziționarea covorului potrivit pentru casa ta nu ar trebui să fie limitată doar la un preț accesibil, ci și la alte variabile importante. Aici vorbim de stilul acestuia, materialul din care este confecționat și chiar culoarea. Pentru a avea certitudinea unei achiziții care să îți aducă o satisfacție pe termen lung, încearcă să scapi de tentația de a cumpăra primul covor care te atrage. 

Analizează-i caracteristicile și abia apoi hotărăște dacă ți-l dorești cu adevărat. În acest articol îți vor fi prezentate câteva lucruri de care să ții cont când cumperi covoare online, astfel încât procesul alegerii celui mai potrivit pentru locuința ta să fie unul simplu.

  1. Bugetul disponibil

Înainte de a achiziționa covorul care îți place, asigură-te că prețul acestuia este accesibil. Întrucât există nenumărate oferte online disponibile, încearcă să optezi pentru un covor care să nu-ți epuizeze economiile.

Dacă dorești un anumit model însă prețul acestuia ți se pare exagerat, caută ceva care să aibă caracteristici asemănătoare și optează pentru acesta. Poți achiziționa cu ușurință covoare de calitate la un preț de nerefuzat și fără a investi prea mult. 

  1. Culorile potrivite

Unul dintre cele mai importante criterii care te ajută să alegi este culoarea. Din acest motiv, alege acele covoare ale căror nuanțe să se potrivească paletei cromatice a camerei unde vrei să-l amplasezi. Dacă ești în căutarea unuia pentru dormitorul copilului, poți opta pentru culori calde și intense. 

În aceeași măsură, alege covoare ale căror culori se pretează personalității și preferințelor tale. Totuși, dacă într-o încăpere predomină culorile reci, alege un covor respectând stilul caracteristic. 

  1. Materialul covorului

Cele mai citite articole

Covoarele sunt fabricate dintr-o gamă variată de materie brută. Spre exemplu, extrem de populare sunt covoarele din acril 100%, dar și cele din bumbac, lână sau alte combinații ale acestora.

Fiecare material utilizat presupune un anumit regim de întreținere și are o rezistență specifică. Spre exemplu, covoarele din acril sunt ușor de întreținut, pe când cele din lână sau bumbac, deși sunt mai moi, necesită o întreținere mai atentă.

  1. Forma covorului 

Alege un covor a cărui formă să se potrivească în primul rând cu dimensiunile camerei în care îl amplasezi. Această caracteristică se poate dovedi definitorie în a imprima atmosfera generală a unei încăperii. 

Covoarele rotunde conferă unei camere iluzia de mai multă lumină și sunt mult mai ușor de manevrat, spre deosebire de cele dreptunghiulare sau chiar pătrate. Acestea din urmă, de altfel, îți oferă posibilitatea de a imprima camerei un aspect unitar, întregit. Pentru camera copilului poți alege covoare personalizate, disponibile sub diferite forme atractive.

  1. Modelul covorului 

Un alt aspect extrem de important de care trebuie să ții cont, este modelul covorului ales. Din acest punct de vedere, încearcă să alegi acel covor ale cărui forme să se potrivească din punct de vedere stilistic cu designul camerei unde va fi amplasat.

Nu opta pentru modele complicate sau florale, cu linii și anumite forme complexe, dacă designul încăperii înscrie în categoria minimalismului. În aceeași idee, alege covoare cu modele pe care le-ai putea regăsi în încăperea respectivă.

Alege cu atenție covorul pe care ți-l dorești deoarece vei dori să te bucuri de această investiție cât mai mult timp. Din aceste motive, înainte de a-l achiziționa, ia în calcul câteva dintre caracteristicile de mai sus pentru ca achiziția să fie una care să te bucure. 

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa