Lucruri esențiale din bagajul pentru mers la munte

de WTA.ro

Ai plănuit, deja, o escapadă la munte? Indiferent de anotimpul în care călătorești, vacanța la munte reprezintă o idee excelentă pentru a te relaxa și a te deconecta de la grijile de zi cu zi. Cu toate acestea, dacă ești începător, probabil te întrebi cum trebuie să arate bagajul tău, astfel încât să ai cu tine toate obiectele necesare.

Un bagaj pentru munte, bine pus la punct, te va ajuta să te bucuri de o experiență plăcută! Iată care sunt lucrurile care nu trebuie să-ți lipsească:

Haine groase

În primul rând, atunci când te gândești la o vacanță pe timp de iarnă, trebuie să iei în calcul temperaturile scăzute. De aceea, în rucsacul de munte trebuie să ai haine și încălțăminte adecvate, în funcție de numărul de zile pe care le petreci plecat.

Acestea sunt câteva articole pe care le poți adăuga în bagajul de munte:

 • Pulovere
 • Hanorace cu glugă
 • Tricouri comode din bumbac
 • Pantaloni lungi
 • Trening pentru femei
 • Căciuli
 • Mănuși
 • Sneakersi pentru alergat
 • Bocanci de munte
 • Geacă de ski, dacă vei practica acest sport
 • Dresuri și colanți termici
 • Bluze pe gât

Este recomandat să eviți hainele extrem de mulate, precum blugii și articolele din materiale care îți irită pielea. Optează, în schimb, pentru îmbrăcăminte special concepută pentru munte și articole din bumbac.

Aparatură electronică

Cele mai citite articole

Pleci în excursie la munte? Nu uita să pui în bagaj și aparatura electronică esențială! Telefonul, laptopul, căștile, lanterna și adaptorul de priză universal sunt accesorii de care vei avea nevoie, indiferent de destinație. Totodată, dacă ești pasionat de fotografie, din colecția de gadgeturi poate face parte și aparatul de fotografiat, cu ajutorul căruia să imortalizezi cele mai frumoase peisaje sau momente, din vacanța la munte.

Asigură-te că toate dispozitivele sunt încărcate, înainte să pleci la drum și pune încărcătoarele în huse, pentru a fi protejate dar a le și găsi ușor, când ai nevoie.

Articole de îngrijire personală

Articolele de îngrijire personală, în format de călătorie, sunt obiecte extrem de utile pentru bagajul de munte. Ia cu tine pasta și periuța de dinți, gelul de duș, cel de curățare pentru față și cremele hidratante. Din setul de îngrijire nu trebuie să lipsească nici cosmeticele favorite și crema cu factor de protecție solară, pe care o poți aplica pe timpul zilei, chiar dacă e frig.

Medicamente și trusă de prim ajutor

Indiferent de destinația pe care o alegi pentru o escapadă la munte, ia cu tine o trusă de prim-ajutor, care să conțină plasturi, bandaje și spirt și nu uita de câteva medicamente. Nu știi niciodată când ai o migrenă sau te rănești ușor. De aceea, ia  pastile care să îndepărteze migrenele, durerile de picioare sau stările de greață.

Bani și documente

În final, oricât de normală ți se va părea această sugestie, nu uita să iei cu tine bani și documente! În funcție de destinația pe care o alegi și de metoda de transport, vei avea nevoie de buletin, permis de conducere, bilet de tren, bani cash și card, pentru că nu știi când ai nevoie de ambele modalități de plată.

Ia în calcul acest minighid, care îți va fi de ajutor pentru momentele în care organizezi o vacanță la munte. Atâta timp cât ții cont de lucrurile de pe listă, vei avea un bagaj complet și o vacanță de vis!

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa