Lucruri neobișnuite și bizare din istoria jocurilor de noroc

de WTA.ro

Lumea jocurilor de noroc este fascinantă. Fie că mergi în cazinouri fizice, fie că joci de pe aplicația Unibet, este imposibil să te plictisești atunci când pariezi. Vei fi încântat, dar probabil nu cu totul surprins, de următoarele lucruri fascinante și ciudate despre jocurile de noroc și istoria lor:

Ruleta – jocul diavolului

În anii 1860, proeminenta familie Blanc a creat o adevărată mecca a jocurilor de noroc pentru elita europeană la Cazinoul Monte Carlo din Monaco, unde ruleta a devenit cel mai popular joc. Legenda spune că operatorul cazinoului, François Blanc, alias „Magicianul din Monte Carlo”, a făcut o înțelegere cu diavolul pentru a obține secretele ruletei. Se spune că, din acest motiv, suma tuturor numerelor de pe roata ruletei (de la 1 la 36) adunate este 666, Numărul Fiarei. Prin urmare, ruleta a primit porecla de Jocul Diavolului.

Cărțile de joc sunt inspirate de clasele sociale

Deși cărțile de joc existau deja de câteva secole, istoria creditează pe francezi pentru conceperea celor patru figuri și designului folosit în cărțile de joc moderne. Cele patru figuri binecunoscute reflectă clase diferite din societatea franceză. Trefla reprezintă țărănimea și traiul câștigat prin muncă grea, în timp ce rombul (inspirat de diamant) se referă la clasa negustorului și la străduința sa de a acumula bogăție. Inima reprezintă clerul și dorința de a obține pacea interioară cu Dumnezeu. Pica, sau inima neagră, reflectă regalitatea și armele lungi ascuțite folosite pentru a menține ordinea în societate.

Blackjack-ul are legături cu împăratul Napoleon al Franței

Cele mai citite articole

Jocul de blackjack provine din jocul de cărți francez „Vingt-et-Un”, adică 21. Jocul de cărți trebuie să fi fost destul de popular în Franța, deoarece multe surse indică că însuși lui Napoleon Bonaparte îi plăcea să îl joace. Napoleon a jucat 21 în mod regulat, în special în timpul exilul său pe insula Elba, unde fostul împărat francez își petrecea timpul jucând jocul ore în șir. Însă faimosul corsican nu cunoștea numele blackjack, pentru că termenul este o invenție de la începutul secolului al XX-lea.

Simbolurile de fructe de la sloturi au legătură cu trecutul ilegal al acestor jocuri

Simbolurile de fructe, cum ar fi cireșe, pepeni și lămâi, întâlnite în mod obișnuit la aparatele de joc de astăzi, provin din versiunile timpurii ale jocului. La scurt timp după momentul inventării sale în 1887, aparatul de slot a devenit ilegal în mai multe locuri din lume, inclusiv în Statele Unite ale Americii. 

Compania Bell-Fruit Gum a început să producă o mașină de joc deghizată în dozatoare de bomboane sau de gumă pentru ca jocul să pară legal. De fapt, majoritatea proprietarilor pur și simplu schimbau aceste bomboane cu numerar pentru a face posibile jocurile de noroc. Drept urmare, sloturile moderne conțin în continuare aceleași simboluri de fructe și simbolul BAR, care a reprezentat logo-ul timpuriu al companiei Bell-Fruit Gum.

Sandvișul a fost inventat din cauza pasiunii pentru jocuri de noroc

Legenda spune că în 1765, John Montagu, al patrulea conte de Sandwich, era un jucător atât de pasionat încât nu voia să părăsească masa pentru a mânca. În schimb, Montagu le-a cerut servitorilor săi să-i aducă niște carne așezată între felii de pâine ca să mănânce și să joace în același timp. În consecință, s-a născut felul de mâncare numit sandwich.

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa