Lucruri pe care trebuie să le știi despre cabina de duș

de WTA.ro

Baia este locul intim, în care începi și sfârșești o zi stresantă și obositoare. Tocmai din acest motiv este foarte important ca această cameră să fie un sanctuar, locul unde să te relaxezi sau să te încarci cu energie pentru o nouă zi.

Un duș rapid, dis-de-dimineață, este modul perfect pentru a începe o zi energică; seara, un duș fierbinte este recomandat pentru detensionarea musculară și pentru inducerea stării de somn. Desigur, un duș rămâne un duș, dar are roluri diferite.

Evident, avantajele unei cabine de duș sunt sunt incomparabile față de o cadă obișnuită. În primul rând, cabinele de duș sunt esențiale mai ales în cazul în care camera de baie are dimensiuni reduse, ajutând la economia de spațiu. 

De cealaltă parte, dacă ai un stil de viață alert și nu ești adeptul băilor relaxante, cu spumă, iarăși cabina de duș îți oferă un mare avantaj. În plus, cabinele de duș sunt o soluție ergonomică și versatilă, capabilă să se integreze armonios în orice ambient de baie.

La Sanotechnik, spre exemplu, vei găsi o gamă variată de cabine de duș, de diferite forme și modele, astfel încât poți alege una care să se potrivească planului tău de (re)amenajare. Practic, cabina de duș poate fi amplasată în orice loc al băii, câtă vreme există acces la instalația de apă și canalizare. Cel mai adesea, proprietarii aleg să monteze o cabină de duș în colțul băii, însă poate fi așezată oriunde, câtă vreme salvează spațiu.

Câte tipuri de cabine de duș există?

Cele mai citite articole

În primul rând, înainte de a merge în căutarea cabinei de duș perfecte trebuie să ai dimensiunile exacte. O cabină de duș obișnuită are, în mod normal, undeva între 80 și 120 de centimetri. Evident, pe piață există și cabine de duș special create pentru spațiile înguste, iar în ceea ce privește forma poți alege între cele pătrate, dreptunghiulare sau rotunde. 

Există și cabine de duș cu uși glisante, care nu au nevoie de spațiu pentru a se deschide, dat fiind ca geamul se glisează unul peste celălalt. De asemenea, mai există și modele de cabine de duș complete cu uși pivotante, care se pot deschide atât la interior, cât și la exterior. Sau poți opta pentru varianta clasică, de cabine de duș cu uși batante.  

Cea mai nouă soluție elegantă de cabine de duș este reprezentată de modelul de tip walk-in, care presupune un singur paravan încadrat între 2 pereți. La această variantă se poate alege între o cădiță de duș foarte subțire sau fără cadă de duș.

De ce să alegi o cabină de duș?

Amenajarea bailor de mici dimensiuni poate fi o adevărată provocare: dincolo de funcționalitate, baia trebuie să fie și estetică, și practică. Astfel, alegând o cabină de duș te va ajuta să economisești spațiu, dar și să adaugi un aer modern ambientului băii tale.

Cu atât de multe forme, culori și mărimi, este aproape imposibil să nu găsești un model de cabine de duș care să se potrivească ideii tale de design. În ceea ce privește sticla, ar trebui să știi că aceasta este securizată și poți opta între cea mată sau clară.

Dincolo de avantajul economiei de spațiu, o cabină de duș completă este ideală și pentru a te bucura de podele uscate. Atunci când faci o baie, inevitabil stropii ajung pe gresie, iar asta poate conduce la diverse accidente. 

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa