Ludovic I devine al-II-lea

de WTA.ro

Ludovic I devine al-II-lea

Cuprins
Am terminat sesiunea de consultări cu partidele parlamentare și sunt în măsură să vă spun concluzii. În primul rând, să recapitulăm pe scurt. Avem un Guvern liberal care a venit cu o agendă reformatoare, a vrut să reformeze multe programe, să vină cu îmbunătățiri pe legislația electorală, economice, măsuri sociale. De asemenea, a dorit să repare greșelile evident făcute de guvernele pesediste. Pe de altă parte, avem un PSD care are foarte mulți parlamentari și care se opune acestor schimbări. Un Guvern care vrea să miște lucruri și un PSD care vrea să le oprească. Doar ultimul exemplu cred că e elocvent. PNL prin guvernul Orban a dorit să aducă îmbunătățiri legislației electorale, să reintroducă alegerea primarului în două tururi. PSD nu a dorit, a depus moțiune, moțiunea a trecut. Reamintim că moțiunea de cenzură depusă de PSD împotriva Guvernului PNL condus de Ludovic Orban a fost votată de 261 de parlamentari, fapt pentru care președintele României i-a invitat la Cotroceni pe toți președinții partidelor și formațiunilor politice parlamentare, pentru consultări în vederea desemnării candidatului pentru funcția de prim-ministru. După părerea mea, soluția corectă în această situație în care avem un guvern care vrea să miște lucrurile, opțiune confirmată de români și un PSD care e foarte prezent în parlament, întoarcerea la electorat e soluția corectă, care satisface nevoia de democrație. Întoarcerea la electorat înseamnă alegerile anticipate și sunt prima mea opțiune. Le-am prezentat-o partidelor. Unii au spus că e bine, alții că trebuie să se mai consulte în partid. E normal și pot să înțeleg că au nevoie de discuții interne. Acest lucru sper să se întâmple foarte repede. Până atunci, următorul pas concret este desemnarea din partea mea a unei persoane pentru un nou Guvern. După ce m-am consultat cu toate partidele și formațiunile parlamentare îl desemnez pe domnul Ludovic Orban.” a declarat Klaus Iohannis.

Ludovic I devine al-II-lea

Desemnare ușor de intuit. La finalul întrevederilor cu reprezentanții partidelor politice,președintele României l-a desemnat pe Ludovic Orban pentru funcția de prim-ministru.
Am terminat sesiunea de consultări cu partidele parlamentare și sunt în măsură să vă spun concluzii.
Ludovic I devine al-II-leaÎn primul rând, să recapitulăm pe scurt. Avem un Guvern liberal care a venit cu o agendă reformatoare, a vrut să reformeze multe programe, să vină cu îmbunătățiri pe legislația electorală, economice, măsuri sociale. De asemenea, a dorit să repare greșelile evident făcute de guvernele pesediste.
Pe de altă parte, avem un PSD care are foarte mulți parlamentari și care se opune acestor schimbări. Un Guvern care vrea să miște lucruri și un PSD care vrea să le oprească.
Doar ultimul exemplu cred că e elocvent. PNL prin guvernul Orban a dorit să aducă îmbunătățiri legislației electorale, să reintroducă alegerea primarului în două tururi. PSD nu a dorit, a depus moțiune, moțiunea a trecut.
Reamintim că moțiunea de cenzură depusă de PSD împotriva Guvernului PNL condus de Ludovic Orban a fost votată de 261 de parlamentari, fapt pentru care președintele României i-a invitat la Cotroceni pe toți președinții partidelor și formațiunilor politice parlamentare, pentru consultări în vederea desemnării candidatului pentru funcția de prim-ministru.
După părerea mea, soluția corectă în această situație în care avem un guvern care vrea să miște lucrurile, opțiune confirmată de români și un PSD care e foarte prezent în parlament, întoarcerea la electorat e soluția corectă, care satisface nevoia de democrație.
Întoarcerea la electorat înseamnă alegerile anticipate și sunt prima mea opțiune. Le-am prezentat-o partidelor. Unii au spus că e bine, alții că trebuie să se mai consulte în partid.
E normal și pot să înțeleg că au nevoie de discuții interne. Acest lucru sper să se întâmple foarte repede. Până atunci, următorul pas concret este desemnarea din partea mea a unei persoane pentru un nou Guvern. După ce m-am consultat cu toate partidele și formațiunile parlamentare îl desemnez pe domnul Ludovic Orban.” a declarat Klaus Iohannis.

Cristina Rădulescu

Cele mai citite articole

Articolul Ludovic I devine al-II-lea apare prima dată în JurnaldeBarlad.ro – Stiri din Barlad – Ziar Online.

Cele mai citite articole