Luni, la Miercurea Ciuc va rula filmul maghiar Tovarăşul Draculici

de WTA.ro

Filmul maghiar Tovarăşul Draculici (Drakulics elvtárs) va rula şi în cinematografele din România începând cu data de 7 februarie, anunță MTI.

Cel de-al al doilea lungmetraj al lui Márk Bodzsár va fi proiectat, pe lângă cinematografele din Transilvania, şi la Bucureşti, au anunţat, luni, distribuitorii. Filmul este distribuit de Asociaţia Filmtett din Cluj-Napoca şi poate fi vizionat de public la Cluj-Napoca, Sfântu Gheorghe, Miercurea Ciuc, Sibiu, Odorheiu Secuiesc, Satu Mare, Târgu Mureş, Braşov şi Bucureşti.

În România, premiera oficială a filmului va avea loc la Cluj-Napoca, la Cinematograful Arta, proaspăt renovat, în prezenţa regizorului Márk Bodzár şi a actorilor Lili Walters, Ervin Nagy şi Szabolcs Thuróczy. Duminică, la Sfântu Gheorghe, şi luni, la Miercurea-Ciuc, după premiera din cele două localităţi, spectatorii se pot întâlni cu Márk Bodzár şi cu Lili Walters.

La Sibiu, comedia va fi proiectată în data de 26 februarie, iar de vineri în celelalte oraşe, precum şi în Bucureşti, la cinematograful de la Muzeul Ţăranului Român.

Filmul a fost realizat după scenariul lui Márk Bodzsár, imaginea este semnată de Dániel Reich, montajul Zoltán Kovács, muzica Gábor Keresztes, producători Csaba Pék şi Attila Tőzsér.

Acţiunea comediei maghiare se desfăşoară în Ungaria, în anii ’70. Rolurile principale sunt interpretate de Lili Walters, Ervin Nagy şi Zsolt Nagy, alături de care mai apar Alexandra Borbély, István Znamenák, Szabolcs Thuróczy, Móni Balsai şi Zsolt Trill.

Cele mai citite articole

SINOPSIS – cinemagia.ro

Vampirii umblă printre noi! Dar nu vă temeți: angajații serviciului de contraspionaj sunt pe urmele lor, și, pe lângă metodele și echipamentele obișnuite, sunt în stare să apeleze chiar și la usturoi.

Suntem în Ungaria anilor ’70. Tovarășul Fábián (Zsolt Nagy), trecut și prin revoluția cubaneză, își vizitează patria pentru a lansa o mișcare grandioasă de donare de sânge. Dar ceva e în neregulă cu el. Bătrânul luptător arată de parcă ar avea 30 de ani, posedă un aer degajat și conduce un Mustang roșu aprins, iar femeile mor după această bestie neobosită la pat.

Serviciul de contraspionaj s-a pregătit însă de luptă, punându-și în joc cei mai buni agenți. Mária (Lili Walters), în rolul însoțitoarei sale, încearcă să-i câștige încrederea tipului suspect; pe măsură ce întâlnirile lor devin din ce în ce mai serioase, femeia firavă devine din ce în ce mai încrezătoare în propriile forțe: ajunge să creadă că e mai deșteaptă și mai puternică decât bărbații care o dirijează ca pe o marionetă. Între timp, iubitul ei, Laci (Ervin Nagy), maestru al urmăririi, interceptării și al luptei corp la corp, observă toate acestea din fundal, iar atunci când nu are o criză de gelozie, face ceea ce nu e punctul lui forte: gândește.

Oare care este secretul tovarășului veșnic tânăr care soarbe o zeamă roșie și densă dintr-o sticluță de suc și tânjește după gâturile gingașe ale tovarășelor? Spionii, agenții secreți, informatorii, impostorii, camarazii vechi și noi erau pregătiți pentru orice, dar pentru o asemenea situație nu există instruire…

Din ideea nebunească a regizorului și scenaristului filmului „Heavenly Shift” (Isteni műszak), conform căreia un vampir vizitează Ungaria anilor ’70, iar serviciile secrete încearcă să-l deconspire, s-a născut o comedie cu un umor negru ca noaptea, protagoniști de excepție, elemente vizuale memorabile și o poveste cu întorsături de situație, invitând publicul la o experiență cinematografică palpitantă care pune sângele în mișcare.

Sursa: Ziar Harghita.

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa