Lustre de bucătărie frumoase, pentru amenajări spectaculoase

de WTA.ro

Bucătăria reprezintă de cele mai multe ori sufletul casei. Iată de ce alegerea mobilierului, aparatelor culinare și a celorlalte elemente destinate decorării bucătăriei sunt extrem de importante. Mai ales când vine vorba de iluminatul bucătăriei, alegerea unor lustre de bucătărie, a unui candelabru sau a unui model de lampă tip pendul poate fi dificilă.

De ce să îți pui lustre în bucătărie?

Există o mare diferență între un candelabru, o lustră cu mai multe brațe și o lustră pendul cu un singur bec.

La o privire generală, toate sunt surse de iluminat cu rol decorativ care creează o lumină caldă, rece sau diferențiată. Candelabrele au de obicei mai multe brațe, forme diverse și se pot adapta la o mulțime de tipuri de bucătării.

Lustrele pendul sunt de asemenea suspendate de tavan, dar nu au mai multe becuri. Având un volum redus, mai puține elemente decorative, de cele mai multe ori se pretează unor bucătării cu un aer modern.

Așadar , lustrele de bucătărie cu mai multe brațe, respectiv candelabrele, sunt specifice stilului retro, iar pendulul celui contemporan. Evident că nu există o regulă, excepțiile există și în acest caz, al alegerii corpurilor de iluminat pentru bucătărie.

Cel mai bine este să se aleagă lustrele de bucătărie înainte de a se face modernizarea acestei incinte, nu invers.

Dacă deja mobilierul există, alege sursa de lumină în funcție de dimensiunile spațiului. Dacă bucătăria este mică, optează, spre exemplu,pentru o lustra pendul de dimensiuni reduse. Dacă este vorba de o bucătărie medie sau mare, poți să faci combinații de mai multe lustre pendul pentru a crea o atmosferă deosebită. Este mult mai bine să procedezi astfel, decât să așezi în centru un ditamai candelabrul cu multe brațe, dar care nu poate ca să lumineze suficient toate colțurile bucătăriei, mai ales dacă ea este foarte spațioasă.

Lustrele pendul cu un singur braț au avantajul că sunt ușoare și automat mai rapid de curățat decât cele foarte complexe ca design, cu multe brizbrizuri.

Lustrele pendul se mai pot utiliza în hol, dar și în living, creând o iluminare zonală. 

Cele mai citite articole

Sunt deosebit de folosite în prezent pentru bucătării pentru că focusează atenția asupra unei zone mici, precum ar fi blatul de lucru din bucătărie sau spațiul de luat masa. Este bine întotdeauna să păstrezi un echilibru în bucătăria ta, să alternezi elementele luminoase cu acelea aflate în penumbră, pentru a o face cu adevărat deosebită. 

Se știe că un proiect de iluminat bine conturat poate transforma radical amenajarea oricărei camere din casă, inclusiv a bucătăriei.

În afară de faptul că asigură un confort vizual deosebit, lustrele ajută și la crearea de scenarii diferite, întărește senzația de ospitalitate, de spațialitate și subliniază puternic stilul locuinței. 

Alege sursele de iluminat potrivite, pentru personalizarea bucătăriei tale

Întotdeauna un corp de iluminat trebuie să respecte limbajul vizual al camerei și trebuie calibrată dimensiunea lui în raport și de celelalte piese de mobilier.

Într-un mediu mai minimalist, alege o lustră pendul discretă, în culori neutre, iar pentru un decor mai modern alege una mai colorată, mai îndrăzneață. 

Iluminatul bucătăriei trebuie să fie întotdeauna eficient, dar și plăcut. De obicei, cea mai frecventă culoare a becurilor led este cea albă intensă. În mod ideal bancul de lucru este bine luminat.

O bună opțiune este să folosești în plus și benzi cu leduri montate pe sub dulapurile suspendate. Ledurile au o durabilitate mai mare, consumul de energie electrică foarte scăzut și, de asemenea, pot oferi atât lumina albă, cât și galbenă sau divers colorate, după dorință.

Culorile deschise de pe pereți contribuie la o iluminare mai bună a spațiului. Împreună cu lămpile creează senzația de amplitudine, mai ales în cazul bucătăriilor de dimensiuni reduse.

Dacă pereții au culoare mai închisă, așa cum este acum la modă, folosiți o iluminare mai puternică, deoarece aceștia vor absorbi mai multă lumină și e nevoie de un flux luminos suficient.

La Eglo Romania poți să găsești cele mai frumoase lustre de bucătărie. Intră acum să le alegi pe acelea care îți fac cu ochiul (mai exact cu ledul!).

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa