Machiajul pentru ochii rotunzi: ce tehnici de machiaj trebuie să folosești 

de WTA.ro

Machiajul pentru ochii rotunzi: ce tehnici de machiaj trebuie să folosești 

Forma rotundă a ochilor poate părea o provocare când vine vorba de machiaj, dar cu tehnicile și produsele potrivite, poți scoate în evidență frumusețea unică a aceste forme a ochilor. De la alegerea paletelor de machiaj până la aplicarea precisă cu pensule specializate, iată cum poți face să valorifici cel mai bine forma ochilor tăi.

Tehnici esențiale pentru machiajul ochilor rotunzi

Pentru a adăuga dimensiune și contur ochilor rotunzi, este esențial să înveți cum să aplici fardul corect.

Tehnica „cut crease” este una dintre cele mai eficiente pe care o poți adopta, deoarece formează o linie clară și distinctă la nivelul pliului pleoapei, oferind iluzia unor ochi mai alungiți și bine definiți. Folosește palete de machiaj în nuanțe neutre pentru a stabili baza, și apoi intensifică pliul cu o nuanță mai profundă pentru a adăuga dimensiune. În general, trebuie să alegi palete de farduri în culori calde sau reci, adecvate subtonului pielii tale, pentru a evidenția armonios forma ochilor rotunzi.

Cum alegi pensulele de machiaj

Pensulele de machiaj pot face diferența în crearea look-ului final. Pentru ochii rotunzi, pensula de blending este indispensabilă. Aceasta permite estomparea fardului fără a lăsa pete, așa că este esențială pentru crearea unui aspect fresh, curat. De asemenea, o pensulă teșită poate fi folosită pentru aplicarea fardului sau a tușului de ochi într-o linie ascendentă, către colțul extern al ochiului.

Ce culori de farduri să folosești

Cele mai citite articole

Alegerea culorilor în machiajul ochilor rotunzi joacă un rol important în modul în care sunt percepuți ochii tăi. Dacă folosești nuanțele potrivite poți transforma complet aspectul tău, astfel că vei evidenția frumusețea naturală a ochilor rotunzi. 

Nuanțele de bronz și auriu sunt perfecte pentru adăugarea unei călduri radiante și a unui efect strălucitor, iluminând ochii și conferindu-le o scânteie vibrantă, ideală pentru zi. Aceste culori calde pot ajuta la contracararea rotunjimii ochilor, oferind o impresie de adâncime și deschidere.

Dacă ești în căutarea unui impact vizual mai pronunțat și dorești un look mai dramatic, tonurile de smokey greys și deep blues sunt alegeri excelente. Aceste culori bogate adaugă o notă de mister și intensitate, fiind ideale mai ales pentru evenimentele de seară. 

Smokey greys poate adăuga sofisticare, în timp ce deep blues poate accentua în mod spectaculos ochii, mai ales când este combinat cu un iluminator subtil aplicat în colțurile interne ale ochilor.

Este esențial ca paleta ta de machiaj să includă o varietate de texturi. Culorile mate sunt indispensabile pentru crearea unei baze solide și pentru definirea contururilor ochilor, în timp ce nuanțele strălucitoare joacă un rol important în atragerea luminii. Aceasta poate amplifica vizual dimensiunea ochilor, conferindu-le o iluzie de ochi mai mari și mai expresivi. 

Experimentând cu diferite combinații de culori și finisaje, poți dezvolta un arsenal de opțiuni care să te ajute să valorifici la maximum forma unică a ochilor tăi rotunzi, adaptându-te atât la ocazii formale, cât și la look-urile de zi cu zi.

Îndrăznește să experimentezi și să descoperi noi moduri de a-ți exprima stilul unic prin machiaj!

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa