Mai poartă femeile pantaloni ¾ pe perioada verii?

de WTA.ro

Încă de la lansarea lor, modelele de pantaloni ¾ (cunoscuți, mai nou, sub numele de pantaloni Capri) au reprezentat o adevărată revelația în moda vremii, mai ales datorită faptului că femeile se bucurau atât de confort, cât mai ales de stil.

În anii ’50, Audrey Hepburn a fost cea care a consacrat acest tip de pantaloni în filmele sale; și cum ce poartă vedetele își doresc și femeile obișnuite, nici nu este de mirare că pantaloni ¾ au devenit o piesă esențială în garderoba feminină. 

Evoluția pantalonilor ¾ 

Pantalonii Capri, cunoscuți și sub denumirea de pantaloni ¾, s-au adaptat stilurilor și preferințelor vestimentare a fiecărei generații. La început, în anii ’80 și ’90, acești pantaloni damă au fost populari în varianta largă, fiind purtați împreună cu tricouri supradimensionate și teniși.

Audrey Hepburn, faimoasă pentru stilul ei vestimentar simplu și elegant, a făcut cunoscută această piesă vestimentară prin filmul „Vacanță la Roma”. În deceniile următoare, Marilyn Monroe, Brigitte Bardot și chiar Grace Kelly au adoptat acest stil, consolidându-l drept o alegere clasică și feminină.

Odată cu apariția culturii hip-hop și a grunge-ului, pantalonii ¾ au trecut printr-o transformare majoră – au devenit mai largi, mai relaxați, deci publicul tot mai tânăr a început să fie atras de această modă.

Pantalonii ¾, o alegere versatilă

Cele mai citite articole

Tocmai versatilitatea pantalonilor ¾ i-a ajutat să treacă de testul timpului. Aceștia se potrivesc aproape oricărui tip de siluetă și pot fi purtați la birou, la petreceri, la plimbări pe plajă  sau chiar la întâlniri romantice. În plus, versatilitatea lor se extinde și la posibilitățile de combinare cu alte piese vestimentare. Ei pot fi asortați cu tricouri și bluze, jachete și sacouri.

Stiluri vestimentare în care pot fi încadrați pantalonii Capri

TrendLand este de părere că există o multitudine de stiluri în care pantalonii ¾ pot fi purtați astăzi:

Stilul casual-chic

Pantalonii ¾, în special cei din denim sau din materiale lejere, pot fi asortați cu o cămașă cu nasturi și o pereche de espadrile. La ținută poți adăuga o geantă de pânză și o pălărie cu boruri largi. 

Stilul elegant

Pentru un eveniment formal, pantalonii ¾ pot fi asortați cu o bluză din mătase sau cu o cămașă cu mâneci bufante. Pantofii cu toc vor alungi silueta și adăuga o notă de eleganță. Ca accesorii se recomandă geantă neagră, simplă, și bijuterii prețioase.

Stilul sporty

Pantaloni ¾ se potrivesc și când ai un stil de viață foarte activ. Îi poți asorta cu un tricou uni și cu o pereche de teniși. Astfel, în mai puțin de 5 minute vei avea o ținută perfectă pentru plimbări în parc sau pentru o ieșire cu bicicleta. Adaugă și o șapcă cool și o geantă crossbody!

Stilul boem

Pantalonii ¾, din materiale fluide sau cu imprimeuri, pot deveni piesa centrală în cazul unei ținute boem. Îi poți asorta cu o bluză largă, din dantelă sau cu broderie, și cu sandale joase. Adaugă câteva bijuterii din argint și o geantă ca de rafie, mai ales dacă îți dorești un look inspirat de festivaluri și de sentimentul de libertate.

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa