Mangalia, primul oraș de pe litoral care va avea autobuze electrice

de WTA.ro

Mangalia, primul oraș de pe litoral care va avea autobuze electrice

Reprezentanții Primăriei Municipiului Mangalia lucrează, în prezent, la documentația privind procedurile legale de licitație în vederea demarării lucrărilor de introducere a transportului public, cu autobuze electrice. Proiectul intitulat ”Planul de Mobilitate Urbană Durabilă” este finanțat din fonduri europene și a fost conceput de municipalitate pentru satisfacerea nevoii de mobilitate urbană referitoare la transportul public, nemotorizat, transportul electric și siguranța rutieră, la nivelul municipiului Mangalia. În ajunul Crăciunului, primarul Radu Cristian a mers la sediul Agenţiei de Dezvoltare Regională Sud-Est, din Brăila, unde a semnat contractul de finanțare europeană.

Radu Cristian: ”Când toată lumea se pregătea de Crăciun, eu, împreună cu câțiva colegi din Primărie, eram la Brăila pentru a semna acest contract. Suntem prima localitate din Sud-Est-ul României, care va avea  un transport public electric, eficient și accesibil locuitorilor orașului, reducând, totodată, poluarea aerului și poluarea fonică în municipiul Mangalia”, a subliniat edilul Radu Cristian. În același timp, primarul orașului a mai precizat că unele categorii de persoane din localitate vor beneficia de transport gratuit. ”Vom menține și extinde facilitățile de transport pentru pensionari, elevi, cadre didactice, familii nevoiașe și alte categorii de persoane, care au nevoie de transport gratuit sau subvenționat de Primărie”, a menționat primarul Radu Cristian.

Intervențiile în cadrul proiectului se referă și la modernizarea străzilor și aleilor pietonale în deplină siguranță și confort, amenajarea unei zone pietonale și a pistelor de biciclete, amenajarea alveolelor pentru stațiile de autobuz, precum și semnalizarea corespunzătoare a acestora, atât pe orizontală, cât și pe verticală, pe traseul mijloacelor de transport în comun. Alte lucrări vizează amenajarea stațiilor de autobuz, a mobilierului urban, care va fi amplasat pe străzile: 1 Decembrie 1918 și Ștefan cel Mare, pe Șos. Constanței, precum și în zonele: Gară, Rozelor, Saturn.

Totodată, se vor achiziționa autobuze electrice și va fi construită o hală de reparații, unde se vor încărca bateriile electrice, dar și de întreținere și mentenanță a vehiculelor achiziționate în cadrul proiectului, care vor fi utilizate pentru transportul în comun. Lucrările mai cuprind intervenții asupra spațiilor verzi, trotuarelor, dar și de reabilitare a falezei din Jupiter. După finalizarea acestui proiect, Mangalia se va număra printre puținele orașe din țară, unde sunt folosite autobuzele electrice, în transportul public.


Mangalia News, 28.01.2020.


Cele mai citite articole

The post Mangalia, primul oraș de pe litoral care va avea autobuze electrice appeared first on Mangalia News.

Cele mai citite articole