Mașină nouă sau second-hand: care este cea mai bună alegere?

de WTA.ro

Mașină nouă sau second-hand: care este cea mai bună alegere?

Alegerea între o mașină nouă și una second-hand depinde de mai mulți factori, de la buget, la preferințe personale. Pe de o parte, o mașină nouă are multe de oferit. Vine cu cele mai recente funcții de siguranță și este foarte probabil să fie fiabilă, deși poate avea un preț și costuri de asigurare mai mari. De cealaltă parte, mașinile second-hand sunt mai ieftine, dar nu vei beneficia de luxul unei garanții și va trebui să fii atent la istoricul de reparații al mașinii.

Iată câteva aspecte de luat în considerare:

Mașină nouă

Mașinile noi sunt fiabile și beneficiază de garanție și tehnologie recentă. Costurile de întreținere inițiale sunt reduse pentru că nu necesită reparații imediate și beneficiază de revizii gratuite, ori la prețuri reduse. Totodată, cumpărarea unei mașini noi îți dă posibilitatea de a alege exact specificațiile și opțiunile dorite pentru mașina ta.

Cu toate acestea, trebuie să ai în vedere că mașinile noi au prețuri semnificativ mai mari decât cele care există deja în piață și că tind să își piardă din valoare într-un ritm alert.

Alte avantaje ale achiziționării unei mașini noi:

1. Ești primul proprietar;

2. Când comanzi de pe site-uri cu masini de vanzare ai privilegiul de a alege culoarea, echipamentul și orice accesorii dorești.

3. Beneficiezi de garanție.

Mașină second hand

Mașinile la mâna a doua cumpărate de la dealer auto second hand sunt, în general, mai ieftine decât cele noi. Deja au trecut prin faza de depreciere, ceea ce înseamnă că nu își vor mai pierde atât de repede din valoare.

Mașinile second-hand pot varia extrem de mult în ceea ce privește gradul de uzură: de la ”aproape noi”, cu câteva zeci de mii de kilometri la bord, până la mașini uzate, cu mai mult de trei foști proprietari și sute de mii de kilometri parcurși.

În special atunci când cumperi o mașină second hand prin leasing autoturisme rulate ai acces la istoricul de întreținere și eventualele probleme ale mașinii.

Factori de luat în considerare

Cele mai citite articole

Indiferent dacă preferi o mașină nouă sau una folosită, decizia o iei în funcție de doi factori principali: bugetul și propriile preferințe.

Prin urmare, ar trebui să cumperi o mașină nouă dacă:

– Vrei cel mai recent model;

– Vrei să fii primul proprietar al mașinii;

– Vrei ca mașina să fie echipată cu tehnologie de ultimă oră;

– Garanția de la producător este importantă pentru tine.

În mod similar, ar trebui să cumperi o mașină second hand dacă:

– Vrei o mașină bună fără să cheltui o avere pe ea;

– Ai nevoie de mașină cât mai repede posibil, deci nu poți aștepta câteva luni pentru a-ți fi livrată;

– Ești încrezător în capacitatea ta de a inspecta vehiculul și istoricul acestuia.

Este important să faci o cercetare atentă, să analizezi costurile pe termen lung și să iei în considerare istoricul mașinii înainte de a lua o decizie de cumpărare.

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa