Măștile de protecție donate de Municipalitatea Suzhou, China au ajuns la Tulcea

de WTA.ro

Vineri, 4 aprilie 2020, un transport de 40.000 de măști de protecție donate de Municipalitatea Suzhou, China a ajuns la Tulcea.

Ele vor fi distribuite cu prioritate către personalul medical și cei implicați în prima linie a luptei împotriva noului coronavirus, respectiv Spitalului Județean de Urgență Tulcea, Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Tulcea, Inspectoratul de Poliție Județean Tulcea, Inspectoratul Județean de Jandarmi Tulcea și Inspectoratul pentru Situații de Urgență Delta Tulcea. De asemenea, o parte merg și către instituțiile direct subordonate Consiliului Județean Tulcea.

„Mulțumesc prietenilor chinezi pentru acest ajutor, respectiv Municipalității Suzhou și Ambasadei Republicii Populare Chineze în România. Nu este un gest întâmplător, el se înscrie în linia relațiilor de prietenie și cooperare care ne leagă. De când Suzhou și Tulcea au devenit orașe înfrățite în 1995, acestea au realizat schimburi aprofundate în domeniile culturii, medicinei tradiționale chineze, agriculturii.

Cele mai citite articole

În toată această perioadă de criză am menținut legătura cu Ambasada Chinei, care și-a manifestat tot sprijinul în ceea ce privește venirea la Tulcea a doi medici biologi, care ne-ar fi de mare ajutor în ceea ce privește efectuarea analizelor pentru Covid 19, dar și în ceea ce privește identificarea unor furnizori pentru echipamente medicale specifice, știute fiind greutățile pe care le întâmpinăm în această perioadă în achiziționarea acestor echipamente. Pentru toate acestea nu pot decât să mulțumesc încă o dată reprezentanților ambasadei, în special Excelenței Sale doamna ambasador Jiang Yu”, a declarat președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu.

 

 

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa