Măsură suplimentară de protecție împotriva COVID-19, la SPITALUL ONEȘTI, pentru medici și asistente

de WTA.ro

Medicii și asistentele de la spitalul din Onești așteaptă încă toate echipamentele de protecție promise unității în momentul în care s-a stabilit ca aceasta să devină spital-suport COVID-19. Până atunci însă, pentru a veni în sprijinul celor din linia întâi, la Spitalul Municipal Onești a fost montat tunel de dezinfectare cu triplă acțiune: pulverizare, UV, covor umed.

Tunelul a fost realizat de o echipă de oameni din care a făcut parte și un pompier din cadrul Gărzii de Intervenție Comănești.

La spitalul din Onești a fost confirmat un caz de contamirare cu coronavirus, este vorba despre o infirmieră din cadrul UPU.

După confirmarea cazului, primarul Oneștiului, a făcut un apel la calm și solidaritate:

Cele mai citite articole

“Īn plină criză provocată de această pandemie, trăim vremuri complicate, așa că fac apel la calm și solidaritate!

După cum era de așteptat, avem primul caz confirmat de infecție cu COVID-19 in orașul nostru. Este vorba de un cadru medical, angajat al C.P.U., aflat de câteva zile sub supraveghere medicală pe secția de boli infecțioase. Acesteia i s-au facut două teste, la primul rezultatul fiind negativ, la al doilea test, însă, s-a confirmat prezența virusului, situație în care s-a aplicat protocolul medical specific. Nu ne-am dorit acest lucru, dar din păcate, este realitatea zilelor noastre, tocmai de aceea ne-am mobilizat în a gestiona cât mai bine această criză.

Șansa să trecem peste această pandemie cu cât mai puține pierderi e ca fiecare dintre noi să acționăm responsabil, de fiecare dintre noi depinzând viața aproapelui. Grija pentru aproape înseamnă în momentul de față păstrarea distanței sociale.

TU, cel care poți, TU, cel care ești sănătos, STAI ACASĂ!”

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa