Măsuri dure la STP:Șomaj tehnic, inclusiv directorul își scade salariul!

de WTA.ro

Comitetul local pentru situaţii de urgenţă  a modificat prin Hotărârea nr.5 din data de 03.04.2020  programul   de   transport  local cu autobuze şi nava Civitas   în municipiul Tulcea pe   perioada     stării   de   urgenţă   decretate   pe   teritoriul României.

Noul program intră în vigoare la data de 08.04.2020 şi  presupune o scădere a numărului de curse şi implicit de kilometri pe liniile 1, 1B, 3, 4, 4B, 5, 7 şi 8, menţinerea aceluiaşi orar pentru linia 2C,  creşterea numărului de curse pe liniile 2 şi 2B şi suspendarea liniilor 9, 14, 14B.

Scăderea numărului  de  curse  pe unele trasee   s-a datorat situaţiei create de suspendarea cursurilor şi de restrângerea drepturilor de a circula, măsuri impuse prin  decretarea stării de urgenţă.

Cu toate că autobuzele Societăţii de Transport Public  vor parcurge 14.459 km  săptămânal, faţă de 28.246,  asigurăm în continuare  legătura  dintre fiecare cartier şi punctele de interes public din oraş : spital, magazine alimentare, instituţii publice, cabinete  ale medicilor de familie, farmacii. De asemenea, am ţinut cont de solicitările Spitalului judeţean de urgenţă şi Alum SA şi asigurăm transportul angajaţilor care folosesc  transportul public de acasă la serviciu şi retur.

Cele mai citite articole

În cazul liniilor care deservesc platforma industrială pe care se află Șantierul Naval VARD, am decis creşterea numărului de autobuze penru a evita aglomerarea acestora şi a proteja călătorii.

Tulcenii din suburbia Tudor Vladimirescu vor fi deserviţi  zilnic între orele 6.00 şi 21.05 de nava Civitas, care va efectua 18 curse.

Modificarea programului de transport se realizează cu reducerea kilometrilor parcurşi cu aproximativ 49% pe lună, ceea ce, evident, înseamnă o reducere cu acelaşi procent a veniturilor societăţii. Pentru a putea rezista în această perioadă, dar şi pentru a fi viabili în momentul în care vom activa din nou la capacitate maximă, trebuie să reducem  proporţional şi cheltuielile. Din acest motiv şi din cauza faptului că suntem în această situaţie ca urmare a deciziei unei autorităţi competente în materie de gestionare  situaţiilor de urgenţă (Comitetul local pentru situaţii de urgenţă Tulcea), am ales varianta ca un nr. de 50 din cei 108 angajaţi ai STP să figureze pe perioada situaţiei de urgenţă  în şomaj tehnic. În spiritul solidarităţii, analizând posibilitatea că situaţia de acum să persiste şi pe perioada lunii mai, am decis, după consultarea salariaţilor, ca fiecare dintre aceştia să se afle în mod egal în şomaj tehnic începând cu 08.04.

Reducerea de personal nu va  afecta în niciun fel operaţiunile de dezinfecţie a autobuzelor.  Înainte de a ne fi impuse de către autorităţile centrale sau locale măsuri de dezinfecţie, am luat decizia ca nava Civitas să fie dezinfectată după fiecare cursă, iar autobuzele să fie dezinfectate la intrarea în program, în  intervalul 5.30-6.30, la intrarea în schimbul 2, între 12.30  şi 14, şi la capătul de linie de la Neptun pentru autobuzele de pe liniile 1 şi 4. În plus, toate autobuzele au fost dotate cu dispersoare de gel dezinfectant, STP fiind prima din ţară care a luat această măsură. Toate aceste măsuri luate în beneficiul călătorilor şi al şoferilor înseamnă o cheltuială cu dispozitive şi  materialele consumabile de peste 40.000 lei până în prezent. Estimăm o cheltuială de încă 40.000 lei până la sfârşitul crizei.

STP Tulcea îşi cere scuze faţă de cei care vor avea poate de suferit ca urmare a modificării programului de transport, dar trebuie să înţelegem cu toţii că pentru a proteja viaţa şi sănătatea oamenilor nicio măsură nu este prea dură” transmite Lucian Daniel Bălan Director General al STP Tulcea. 

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa