Măsuri speciale la Spitalul Județean de Urgență Ploiești

de WTA.ro
Măsuri speciale la Spitalul Județean de Urgență Ploiești

Așa cum am spus în mesajul pe care vi l-am transmis ieri, revin cu noi informații în contextul riscului apariției unor cazuri de coronavirus în țara noastră.

Pentru că unii dintre dumneavoastră aveți contact direct cu activitatea Spitalului Județean de Urgență Ploiești, fie din postura de pacienți, fie din cea de membri ai familiilor celor internați, vă aduc la cunoștință măsurile stabilite ieri după-amiază, în această unitate medicală, în urma recomandărilor făcute de Direcția de Sănătate Publică Prahova.

Grupul de lucru constituit la Spitalul Județean a stabilit un set de măsuri, pe care suntem cu toții obligați să le respectăm, atât ca urmare a actualizării definiției de caz pentru infecția cu noul coronavirus (COVID-19), cât și ca urmare a evoluției numărului de cazuri de infecții respiratorii, inclusiv gripă.

Măsuri instituite pentru pacienți, aparținători și personal medical:

▶ Sistarea vizitelor pentru toate secțiile spitalului,

▶ Efectuarea consultațiilor, inclusiv a controalelor, exclusiv în cabinetele din ambulatoriu,

Cele mai citite articole

▶ Respectarea programului stabilit la nivelul spitalului pentru acordarea relațiilor despre pacienții internați. Astfel, nu se va permite accesul aparținătorilor în secție (programul stabilit este 08.30-09.30 pentru secțiile chirurgicale și 12.00-13.00 pentru ATI și secțiile medicale),

▶ Efectuarea triajului epidemiologic pentru personalul medico-sanitar și auxiliar, precum și autodeclararea de către personalul medico-sanitar și auxiliar privind revenirea dintr-o zonă cu transmitere comunitară extinsă pentru COVID-19.

De asemenea, vă asigur din nou că au fost verificate stocurile de dezinfectanți și de materiale de curățenie, precum și cele de echipamente de protecție pentru personalul spitalului, pentru pacienți și aparținători.
Chiar dacă spitalul dispune de un număr mare de măști de unică folosință, măști cu supapă, combinezoane, halate de unică folosință, ochelari de protecție, mănuși de examinare de unică folosință, botoși de unică folosință, a fost luată măsura demarării în regim de urgență a procedurilor pentru completarea acestora cu necesarul pentru alte șase luni.

O măsură similară a fost luată și pentru completarea stocurilor pentru dezinfectanți și materiale de curățenie.

Vă voi ține la curent cu toate noutățile. Comunicarea este importantă în situațiile deosebite, pentru că informațiile oficiale sunt cele corecte!

Bogdan Toader,

presedintele Consiliului Judetean Prahova

Cele mai citite articole