Măsuri suplimentare de igienă la Spitalul Mangalia împotriva  virusurilor gripale și COVID-19

de WTA.ro

Pentru prevenirea unor eventuale îmbolnăviri cu coronavirus, dar și a îmbolnăvirilor de gripă sezonieră, la nivelul Spitalului Municipal Mangalia, se mențin, încă din luna ianuarie, măsurile suplimentare de limitare a accesului vizitatorilor în spital, precum și cele igienico-sanitare. În acest context, orarul de vizită s‑a redus la maximum, ca urmare a deciziilor Direcției de Sănătate Publică de a respecta cu strictețe măsurile ce se impun a fi luate pentru a preveni răspândirea virusului gripal în unitatea medicală.

Astfel, accesul vizitatorilor în spital este permis zilnic, doar în intervalul orar 16:00 – 18:00. Între aceste ore, pacienții pot fi vizitați doar de o singură persoană, dar nu mai mult de o oră.

Alte măsuri igienico-sanitare deja implementate constau în montarea, pe fiecare secție, atât la intrare, cât și la ieșire, a recipientelor cu dezinfectant pentru vizitatori. Aceștia vor intra în spital doar cu echipament de protecție, pus la dispoziție, gratuit, de către personalul instituției.

Totodată, reprezentanții conducerii unității sanitare din Mangalia precizează că instituția spitalicească sprijină acțiunile DSP, în ceea ce privește triajul la punctele de frontieră Vama Veche și Negru-Vodă. Ca urmare a fluxului mare de călători prin cele două puncte de frontieră, DSP a cerut sprijinul spitalului Mangalia de a asigura personal medical calificat pentru verificarea stării de sănătate a persoanelor care intră în țară. Triajul în cele două puncte de frontieră se execută de către personalul spitalului și are la bază prevederile OUG Nr. 11, art. 8, alin. 5/2020.

”În cazul suspiciunii de COVID-19, atât la intrarea în țară, cât și la prezentarea în unitatea noastră sanitară, există proceduri bine determinate pentru limitarea răspândirii coronavirusului. În cadrul spitalului, avem o cameră de izolare și echipamente medicale de protecție, folosite doar de medicul și asistentul medical care izolează bolnavul, în cazul în care există suspiciunea infecției cu coronavirus. Ulterior, se pun în aplicare măsurile de transfer către Spitalul de Boli Infecțioase pentru diagnostic precis, doar acest spital având kit-urile necesare pentru depistarea COVID-19”, au precizat reprezentanții Spitalului Municipal Mangalia.În prezent, la Spitalul Mangalia, nu sunt internate persoane diagnosticate cu gripă sau infecție cu coronavirus, ci numai pacienți cu viroze respiratorii specifice sezonului rece. Pacienții infectați cu astfel de virusuri sunt transferați către Spitalul de Boli Infecțioase Constanța.


Mangalia News, 05.03.2020.


Cele mai citite articole

The post Măsuri suplimentare de igienă la Spitalul Mangalia împotriva  virusurilor gripale și COVID-19 appeared first on Mangalia News.

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa