Medic rezident la un spital din București, al 15-lea buzoian testat pozitiv pentru COVID-19

de WTA.ro

Încă un buzoian a fost confirmat pozitiv cu noul coronavirus. Este vorba despre o femeie de 43 de ani, cu domiciliul în județul Buzău, dar care este medic rezident la un spital din Capitală. Pacienta se află în prezent internată într-un spital din Capitală. Astfel, numărul cazurilor din dreptul județului Buzău este din nou 15.

Sâmbătă, la nivelul județului Buzău, 242 de persoane se află în carantină, iar 123 de persoane sunt izolate la domiciliu.

Echipe mixte din cadrul Ministerului Afacerilor de Interne (MAI) au derulat acțiuni în vederea combaterii răspândirii COVID-19, dar și a descurajării faptelor de natură contravențională, înregistrate în acest context. Pe raza județului au fost angrenați în activități specifice 301 de polițiști, peste 100 de jandarmi, 139 de polițiști locali și 56 de militari ai MApN.

În ultimele 24 de ore, peste 100 de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Buzău și din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Ploiești au fost implicați, la nivel județean, în misiuni pentru a se asigura de respectarea măsurilor de prevenire a răspândirii COVID-19.

Cele mai citite articole

În acest context, jandarmii au acționat atât pentru asigurarea măsurilor de ordine în zona centrelor de carantină, cât și pentru menținerea climatului de ordine și siguranță publică, prin participarea în sistem integrat la misiuni de patrulare și acțiuni cu efective mărite, precum și asigurarea cu operativitate a intervențiilor specifice.

În zonele în care au acționat, jandarmii au constatat că 11 persoane nu au respectat măsura privind restricționarea circulației, valoarea totală a sancțiunilor aplicate în aceste cazuri fiind de 18.000 de lei.

Structurile și subunitățile IPJ Buzău, împreună cu personalul Poliției Locale, au desfășurat activități de verificare cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse, ocazie cu care au fost controlate 418 persoane.

Dintre acestea, 134 de persoane au fost identificate că nu respectă inetrdicțiile privind deplasarea/libera circulație. În total, în ultimele 24 de ore, au fost aplicate 158 sancțiuni contravenționale privind nerespectarea prevederilor Ordonanțelor Militare, în valoare totală de peste 306.000 de lei.

De asemenea, au fost înregistrate 3 dosare penale în care urmează să fie efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ”fals în înscrisuri sub semnătură privată și uz de fals”, în contextul nerespectării prevederilor Ordonanțelor Militare.

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa