Medic specialist din UPU Miercurea Ciuc infectat cu coronavirus

de WTA.ro

Medic specialist din UPU Miercurea Ciuc infectat cu coronavirus

Foto cu caracter ilustrativ

Un cadru medical din cadrul Unității de Primiri Urgențe (UPU) al Spitalului Județean de Urgență Miercurea Ciuc a fost testat pozitiv la coronavirus (COVID-19). În urma infecției confirmate se testează și alți angajați ai UPU, conform procedurilor, transmite Kiss Edit
referent de presă.

La un medic specialist de urgențe a fost confirmată infecția cu coronavirus în seara zilei de 14.04.2020. Nu se cunoaște sursa infectării. Medicul este internat în stare bună la secția de boli infecțioase a spitalului, secție care se ocupă acum de bolnavi COVID-19.

După confirmarea cazului s-a efectuat testarea angajaților care au lucrat împreună cu medicul respectiv, conform procedurii. Rezultatele primite în data de 15.04.2020 sunt negative la toți.

Cele mai citite articole

Pentru siguranța angajaților și a pacienților s-a început testarea personalului UPU, conform procedurii. Până la aflarea rezultatelor,Consiliul Județean Harghita, în a cărui subordine funcționează spitalul,aasigurat loc de repaos pentru cei care termină munca dintr-o tură. Cele întâmplate nu afectează deocamdată activitatea UPU, se continuă munca cu respectarea maximă a regulilor de protecție și cu purtarea echipamentului de protecție.

Pentru angajații spitalului a fost și este asigurat în continuare echipamentul de protecție necesar, angajații au fost rugați din nou să echipeze echipamentul de protecție specific muncii pe care o desfășoară.

Sursa: Ziar Harghita.

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa