Medic specialist din UPU Miercurea Ciuc infectat cu coronavirus

de WTA.ro

Un cadru medical din cadrul Unității de Primiri Urgențe (UPU) al Spitalului Județean de Urgență Miercurea Ciuc a fost testat pozitiv la coronavirus (COVID-19). În urma infecției confirmate se testează și alți angajați ai UPU, conform procedurilor, transmite Kiss Edit
referent de presă.

La un medic specialist de urgențe a fost confirmată infecția cu coronavirus în seara zilei de 14.04.2020. Nu se cunoaște sursa infectării. Medicul este internat în stare bună la secția de boli infecțioase a spitalului, secție care se ocupă acum de bolnavi COVID-19.

După confirmarea cazului s-a efectuat testarea angajaților care au lucrat împreună cu medicul respectiv, conform procedurii. Rezultatele primite în data de 15.04.2020 sunt negative la toți.

Cele mai citite articole

Pentru siguranța angajaților și a pacienților s-a început testarea personalului UPU, conform procedurii. Până la aflarea rezultatelor,Consiliul Județean Harghita, în a cărui subordine funcționează spitalul,aasigurat loc de repaos pentru cei care termină munca dintr-o tură. Cele întâmplate nu afectează deocamdată activitatea UPU, se continuă munca cu respectarea maximă a regulilor de protecție și cu purtarea echipamentului de protecție.

Pentru angajații spitalului a fost și este asigurat în continuare echipamentul de protecție necesar, angajații au fost rugați din nou să echipeze echipamentul de protecție specific muncii pe care o desfășoară.

Sursa: Ziar Harghita.

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa