Meniu îmbunătățit pentru pacienții COVID-19 internați la Piatra-Neamț

de WTA.ro

Pacienții internați la Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț, infectați cu virusul COVID-19, beneficiază de meniul zilnic îmbunătățit față de perioada anterioară.

Decizia s-a luat în cadrul ședinței Consiliului Județean Neamț, care a avut loc astăzi, 23 aprilie.

Președintele Ionel Arsene a propus în timpul ședinței un amendament prin care alocația de hrană se majorează cu 50%, conform solicitării conducerii unității sanitare, transmisă către Consiliul Județean. Măsura este valabilă pe perioada cât spitalul județean are statut de spital suport COVID-19.

Astăzi, am făcut un amendament, în cadrul ședinței de îndată a Consiliului Județean Neamț, prin care am susținut alocarea banilor pe care i-a solicitat actuala conducere a unității medicale.

Managementul unității sanitare a fundamentat suma actualizată având în vedere că pentru această perioadă s-au propus alte variante de meniu, care cuprind și acordarea unor suplimente pentru persoanele internate.

După trecerea perioadei de criză, când unitatea spitalicească nu va mai fi suport COVID-19, ci va reveni la statutul de spital clinic de urgență, aștept din partea reprezentanților lui, așa cum s-au angajat, o nouă solicitare de fonduri, astfel încât să asigurăm norma de hrană reactualizată, pentru toate categoriile de pacienți.

Cele mai citite articole

Sunt convins că demersul meu, de acum circa două săptămâni, când am verificat blocul alimentar al spitalului, i-a determinat pe toți consilierii județeni să conștientizeze importanța semnalului de alarmă pe care l-am tras.

În felul acesta, mi-au dat dreptate și, în ședința de astăzi au votat proiectul cu amendamentul meu!“, a declarat Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț.

Majorarea sumei pentru meniul zilnic este cea mai recentă măsură luată de Consiliul Județean Neamț, pentru sprijinirea unității sanitare cu fonduri de la bugetul județului, astfel încât să facă față problemelor specifice situației de urgență.

Din aceeași sursă s-au alocat banii pentru achiziționarea aparatului real-time PCR, a numeroase echipamente de protecție, dotări și medicamente, cazarea cadrelor medicale în spații hoteliere pentru a evita contactul cu membrii familiilor etc.

Post-ul Meniu îmbunătățit pentru pacienții COVID-19 internați la Piatra-Neamț apare prima dată în Stiri-Neamt.ro.

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa