Top 20 Cele mai bine plătite job-uri/meserii în 2020

de WTA.ro

În prima categorie de job-uri care vor fi extrem de bine plătite și în 2020, cele din domeniul medical, putem enumera fără teama de a greși următoarele:

1. Medicii de spital

Una dintre cele mai bine plătite meserii în 2020 va fi aceea de medic de spital, având în vedere majorări substanțiale de care au avut parte aceștia în trecutul foarte apropiat.

La veniturile propriu-zise se adaugă în continuare și “atențiile” primite de la pacienți care, se pare, au crescut și ele ca valoare proporțional cu salariile acestora.

Este o profesie dificilă, dar se pare că este aducătoare de multe satisfacții financiare (cel puțin). Calculator salariu ofera angajatilor din Romania posibilitatea de a calcula rapid salariul net/brut si de a afla care sunt contributiile catre stat in functie de salariul pe care il incaseaza.

În plus, se pare că în continuare nu prea au de ce să se teamă aceea ce se fac vinovați de malpraxis pentru că organele lor de conducere îi acoperă în continuare.

2. Medicii Stomatologi

Chiar dacă nu primesc salariu de la stat, medicii dentiști sunt niște favorizați ai sorții, deoarece serviciile stomatologice sunt foarte scumpe și din ce în ce mai cerute de către români. Mai ales de către aceia care vor să lucreze în domenii de top și au nevoie să aibă o imagine impecabilă. Iar un element de prim ordin în acest sens este reprezentat de dantura îngrijită, strălucitor de albă, care să le asigure un zâmbet de staruri de cinema.

3. Asistentele medicale

Ca să rămânem în domeniul medical, nici asistentele care lucrează la stat nu mai au motive ca să se plângă pe motiv că ar avea salariile prea mici.

Dacă mai adăugăm la salariul propriu-zis și sumele primite de la pacienți și se face un calcul la finalul fiecărei luni, vedem că veniturile pe care le obțin sunt unele mult peste media salariului mediu ce se plătește în țara noastră.

Dacă vor mai mult, pot pleca oricând în străinătate, deoarece este o mare penurie de cadre medicale peste tot în lume.

4. Fizioterapeuții

Trebuie să remarcăm că în mod obiectiv rolul fizioterapeuților s-a schimbat foarte mult în ultimii ani.

Tot mai multă lume, indiferent de vârstă, are nevoie de specialiști foarte buni în acest domeniu, pe măsură ce ei nu mai sunt priviți ca profesioniști musculo-scheletici și ca unii care pot să aibă un rol preventiv în materie de sănătate.

Pe măsură ce oamenii sunt tot mai informați datorită internetului cu privire la ceea ce trebuie să facă pentru a avea o stare de sănătate, cât mai bună și a preveni agravarea unor afecțiuni aflate în faza incipientă, iată că și fizioterapeuți ajung pe lista lor scurte de interes.

Nu mai vorbim de acei pacienți care au nevoie de fizioterapie pentru a se reface în urma unor probleme grave de sănătate cu care au avut nenorocul să se confrunte.

Până la urmă, mai ales dacă se apelează la un fizioterapeut în scop de prevenție, nu e mai bine să plătești o sumă acestora, pentru ședințele pe care și le oferă, decât să ajungi pe mâna medicilor cu afecțiuni grave, moment în care și costurile cu tratamentele normale sau și cu plățile informale te pot cocoșa de-a dreptul?

5. Asistenții pentru sănătatea la domiciliu

Această meserie este tot mai solicitată și în țara noastră, la fel ca și în țările dezvoltate ale lumii.

Un asistent pentru sănătatea la domiciliu este extrem de bine plătit de către familiile care își permit acest lucru.

Nu e simplu să ai grijă de o persoană cu dizabilități, boli cronice, o stare precară datorită vârstei înaintate etc.

Aparținătorii unei astfel de persoane în dificultate au nevoie să angajeze o persoană specializată în domeniul asistenței pentru sănătate la domiciliu. Dacă veniturile le permit, sunt dispuși să plătească sume impresionante, trecând lejer de 5.000 de lei lunar pentru asemenea servicii.

Mai nou, chiar și pensionarii cu venituri foarte mari care nu au rude sau vor să nu apeleze la acestea sunt amatoare de a angaja asemenea specialiști.

Trendul este ascendent, așa că profesioniștii în domeniu vor găsi tot mai multe oportunități de astfel de job-uri foarte bine remunerate.

O altă categorie de profesii unde câștigurile sunt substanțiale fac parte din domeniul juridic.

6. Notarii

Meseria de notar, mult hulită pe vremea comunismului, a rămas după 1989 în top din punctul de vedere al veniturilor pe care le oferă celor din această branșă.

Doar că pentru doritorii de a se face notari există în prezent o mulțime de piedici: începând cu numărul mic de locuri scoase la concurs în fiecare an, suspiciunile legate de corectitudinea concursurilor ce se organizează s.a.m.d. E păcat acest lucru, în condițiile în care buna pregătire juridică ar trebui să fie unicul criteriu de selecție, nicidecum altele extrem de subiective.

6. Judecătorii și procurorii

Aceste două profesii, râvnite de mulți absolvenți de drept, chiar dacă sunt plătite foarte bine cu niște venituri sigure, vin la pachet și cu un volum de muncă extrem de mare, deci nu prea mai ai timp liber. Va trebui să faci ore suplimentare, să lucrezi de multe ori și sâmbăta și duminica.

Dacă mai adăugăm în categoria dezavantajelor și că, mai ales în penal, ai de-a face cu o anume categorie de oameni, parcă lucruri nu mai sunt chiar așa de roz… 

Un grup de meserii din ce în ce mai bine plătite sunt acelea prin care se prestează diverse servicii de către diverși meseriași.

7. Instalatorii de instalații sanitare și gaze

În ultimii ani s-a înregistrat o penurie de profesioniști în domeniul instalațiilor, pe măsură ce mulți dintre aceia de top au ales să lucreze în străinătate pe sume mult mai mari decât ar fi obținut în România.

Cele mai citite articole

În aceste condiții, nu e de mirare că un instalator foarte bun poate câștiga lejer de 3 – 4 ori salariul mediu pe economie lunar.

8. Electricienii

Pe măsură ce casele românilor se umplu de aparate electrocasnice tot mai complexe, fie ele oricât de eco friendly, electricienii care să facă modificări la instalațiile electrice sunt tot mai solicitați.

Asta ca să nu mai vorbim de aceia care își cumpără case mai vechi și unde există necesitatea obiectivă de schimbare totală a instalației electrice.

9. Faianțarii

Specialiștii care pun gresie și faianță sunt și ei la mare căutare, mai ales dacă realizează lucrări de calitate foarte bună într-un timp redus.

Oamenii sunt foarte dispuși ca să plătească ceva mai mult acestora dacă fac execuții foarte bune rapid, pentru că astfel pot să se bucure de noile amenajări interioare cu un minim de stres. Nimănui nu îi place ca să stea cu locuința dată peste cap săptămâni întregi și, la fel ca în cazul unei operații chirurgicale, cu cât lucrarea se execută mai repede în condiții de calitate superioară, cu atât mai bine.

10. Zugravii

Chiar dacă acum se poate să îți zugrăvești și singur locuința cu mult mai puțin efort ca în trecut, parcă tot mai bine este să apelezi la meseriași care se pricep, mai ales dacă nu ai timpul necesar.

Pentru că zugravii buni sunt greu de găsit și au lucrări contractate cu mult timp înainte, e firesc ca și tarifele pe care le cer pentru  munca prestată să fie destul de piperate.

În acest condiții, dacă ești un bun meseriaș nu te vei plânge de bani nici în 2020.

11. Sudorii

Meseria de sudor a fost bine apreciată întotdeauna, iată de ce profesioniștii din acest domeniu pot să se bucure de salarii extrem de mari și în anul acesta.

Iată alte opt meserii foarte bine plătite în 2020:

12. Programatorii

Și în continuare este mare nevoie de programatori și de aceea și salariile din domeniu sunt pe măsura importanței muncii pe care ei o prestează. 

Aceia care au rămas în România nu au de ce să se plângă, pentru că nu vor duce lipsă de bani nici în 2020.

13. Consilierii financiari

O profesie care începe să fie din ce în ce mai cunoscută și în țara noastră este aceea de consilier financiar.

Este deja un lucru binecunoscut faptul că românii nu știu să își administreze bugetele personale și, de multe ori nici ale firmelor nou înființate. Un specialist în domeniu îi poate sfătui în acest domeniu.

14. Trainerii motivaționali

Specialiștii care țin cursuri pe diverse teme câștigă foarte bine ți în țara noastră. Și reușesc ca să facă asta bucurându-se și că activitatea pe care o desfășoară este una care chiar le place. Nu e puțin lucru.

15. Influencerii

O altă categorie de persoane care vor câștiga excelent în 2020 este aceea a acelora care sunt prezențe foarte urmărite pe rețelele sociale.

16. Bucătarii

A fi bucătar în prezent este un lucru de care poți să fii mândru, nu mai este ceva de care să îți fie rușine, precum se întâmpla în trecut.

17. Șoferii de tir

Întotdeauna a fi șofer de tir a fost una dintre acele meserii dificile, dar care este aducătoare de foarte bune satisfacții financiare.

Nici acum lucrurile nu stau altfel.

18. Organizator de evenimente 

Iată o meserie relativ nouă în țara noastră, dovadă că de-abia acum se evidențiază profesioniști în adevăratul sens al cuvântului, dar trebuie spus că este una cu un mare viitor, mai ales că românii sunt extrem de interesați de petreceri, dar și de  conferințe, seminarii pe diverse teme atractive.

19. Agenții imobiliari

În continuare această meserie este una aducătoare de profituri substanțiale pentru aceia care o practică, deoarece în țara noastră vânzările, cumpărările și închirierile de spații de locuit și de firmă sunt mereu în actualitate.

20. Macaragiu

Una dintre acele meserii destul de des trecută cu vederea, dar extrem de bine plătită, este aceea de macaragiu.

Așadar, în 2020 profesioniștii ce desfășoară activitate pe șantiere nu se vor plânge sub nicio formă de lipsa banilor.

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa