METEO: Cum va fi VREMEA până pe 1 martie

de WTA.ro

Temperaturile se vor menţine peste mediile normale ale perioadei în următoarele două săptămâni, iar regimul pluviometric rămâne deficitar în Moldova, Dobrogea, Muntenia şi Oltenia.

ESTIMAREA EVOLUŢIEI VALORILOR TERMICE ŞI A PRECIPITAŢIILOR
ÎN INTERVALUL 17 februarie – 1 martie

MOLDOVA

În cea mai mare parte a intervalului de prognoză vremea se va menține mai caldă decât în mod obișnuit în a doua jumătatea a lunii februarie.

Vor fi totuși variații de regim termic, astfel că în zilele cele mai calde (perioada 17-18 și cu probabilitate mare între 24 și 26 februarie) valorile maxime vor fi de 10…15 grade, iar minimele de 1…5 grade, în medie.

În restul intervalului sunt estimate, mediat regional, temperaturi diurne de 6…9 grade și nocturne de -3…0 grade.

Regimul pluviometric se va menține în general deficitar pe tot parcursul celor două săptămâni, doar temporar fiind posibile precipitații slabe cantitativ.

LA MUNTE

Cele mai citite articole

Intervalul va debuta cu valori termice mult mai ridicate decât cele climatologic specifice în a doua decadă a lunii februarie, cu maxime, în medie, de 4…9 grade și minime de -4…0 grade.

Începând cu data de 19 februarie, răcirea vremii va determina un regim de temperaturi apropiat de cel normal, cu valori negative chiar și pe timpul zilei.

Ulterior, după data de 23 februarie temperaturile vor crește din nou și vor depăși mediile multianuale ale perioadei.

În perioada 19-20 februarie, precipitațiile, la început mixte, apoi predominant ninsori, se vor semnala pe arii mai extinse și local vor fi moderate cantitativ.

Și în restul intervalului, vor fi zile în care probabilitatea pentru pecipitații va fi relativ ridicată.

Post-ul METEO: Cum va fi VREMEA până pe 1 martie apare prima dată în Stiri-Neamt.ro.

Cele mai citite articole