Metode prin care poți obține și stoca apă în mediul rural

de WTA.ro

În ultimii ani problemele cu seceta sunt din ce în ce mai frecvente, de aceea ar trebui ca oamenii să învețe să stocheze apă sau să folosească diverse metode pentru a obține apa. De obicei sunt multe persoane care nu se preocupă de utilități, deoarece acestea stau la atingerea unui robinet sau buton distanță, însă în mediul rural sunt mulți oameni care au probleme cu obținerea apei. Mai jos vei găsi câteva idei pe care le poți folosi pentru a procura apă la tine în gospodărie.

       Iată ce metode poți pune în aplicare pentru a beneficia de această resursă vitală

1.    Izvoare naturale

Izvoarele naturale pot reprezenta surse naturale de obținere a apei proaspete, iar acestea se află de obicei în multe zone pe care le poți afla fie de la localnici sau mai pot fi semnalate pe hărți. Înainte de consum ar fi recomandat să verifici dacă apa este potabilă și sigură pentru consum, deoarece ea poate conține bacterii sau substanțe chimice care pot afecta sănătatea. Pentru a nu perturba echilibrul natural al apei ai grijă să nu lași în urmă deșeuri sau alte lucruri care pot afecta calitatea apei.

2.    Colectarea apei de ploaie

Stocarea apei de ploaie este o practică veche care te ajută la economisirea banilor și a resurselor naturale. Alege un recipient suficient de mare pe care îl poți utiliza frecvent. Prin colectarea apei de ploaie poți asigura apă pentru diverse activități precum spălarea mașinii, udarea grădinii, a plantelor din casă sau pentru utilizarea apei pentru toalete sau spălat rufe. În cazul în care folosești un filtru de apă ai putea să transformi apa de ploaie în apă potabilă.

3.    Fântână

Cele mai citite articole

O fântână are capacitatea de a extrage apa din subteran și de a o aduce la suprafață pentru a putea fi folosită pentru diverse scopuri, precum alimentarea cu apă potabilă sau udarea culturilor. Pentru a trage apa din fântână și a o transporta în gospodărie poți folosi pompă submersibilă de apă curată de pe atomico.ro pentru a-ți ușura munca. Pentru a avea parte de apă cât mai calitativă ar fi recomandat să realizezi mentenanța regulată a fântânii. O fântână poate reprezenta un cost ridicat însă această achiziție se poate amortiza în timp.

4.    Reciclarea apei

Oamenii trebuie să înțeleagă că apa nu este o resursă nelimitată, de aceea ar trebui să consumăm cu măsură și să o reciclăm pe cât de mult posibil. Poți începe prin colectarea apei, apoi tratarea ei pentru a elimina microorganismele și a elementelor care o pot contamina, iar apoi poate fi folosită la diverse scopuri.

5.    Dezumidificator

Cu ajutorul unui dezumidificator poți stoca și utiliza apa pe care o poți folosi în uz casnic. Pe lângă obținerea apei vei avea ți multe beneficii în interiorul locuinței, pentru că vei reduce riscul de apariție al mucegaiului și al acarienilor și vei îmbunătăți calitatea aerului.

În concluzie, chiar dacă poate părea dificil să obții apă în mediul rural, datorită tehnologiei lumea a avansat și evoluat, iar aceste etape sunt mult mai ușoare. Cu ajutorul sfaturilor de mai sus poți obține apă potabilă din mai multe surse.

Sursă foto: pexels.com

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa