Mijloc de transport din CEO pentru nepotul deputatului Vîlceanu! Corpul de Control al lui Boza, condus de liberalul Biriboiu, s-a uitat în altă parte

de WTA.ro

Direcția Achiziții a Complexului Energetic Oltenia este în procedură, la această oră, pentru a încheia în SEAP un contract cu un transportator privat, care să-i asigure transportul cu un microbuz de 19 locuri pentru doar trei salariați, deși pe traseul Turceni-Costești-Piscuri tur-retur sunt deja, în prezent, cinci mijloace de transport în comun(un autobuz și patru microbuze). Contractul este cerut impetuos de nepotul deputatului PNL, Dan Vîlceanu, Ion Chireață de la Piscuri, comuna Plopșoru, susținut fiind de liderul de sindicat de la SE Turceni, Eugen Iovan și de șeful transportului de salariați Turceni, pentru că respectivul este din același sat cu ruda parlamentarului. Pentru acest contract ilegal, compania condusă la acel timp de Sorinel Boza a trimis Corpul de Control, condus de liberalul Adrian Biriboiu, care a fost amenințat atât el, cât și comisia de către Chireață să aibă grijă ce decide pentru că el este ,,nepotul lui Vîlceanu”.

De ani de zile, pe ruta unde locuiește nepotul parlamentarului PNL circulă tot cele cinci mijloace de transport.
În una dintre mașini, urcă zilnic și Ion Chireață, dar și nepoata fostului director al SE Turceni, Gheorghe Văduva, Ana Piscureanu, însă și Nanu Valentin.
Cei în cauză sunt nemulțumiți că dacă nu urcă în unul dintre cele cinci mijloace de transport care fac curse spre Direcția Minieră aceștia au de parcurs pe jos între 1,5 km și 3 km, până la stația de Olari sau Aninoasa.
Dar pentru că respectivii salariați au relații, CEO se dă peste cap să le asigure un transport de lux și pentru respectivii, asta deși compania se plânge că este la un pas de un colaps financiar, pe o parte dintre bunuri punându-se sechestru.

Cele mai citite articole

Acuzații de discriminare
Mai mulți salariați ai SE Turceni, auzind de la Chireață că s-a lăudat că va avea microbuzul la poartă, deoarece a avut el grijă să ungă unde trebuie, au sesizat conducerea Sucursalei că ei nu au facilitățile celor trei angajați, că sunt discriminați și că pentru ei nu se introduce un mijloc de transport special.
În cauză s-a depus la SE Turceni cererea nr.18936 din 22 octombrie 2019. Sesizarea este semnată pentru șase trasee, de peste 15 salariați, iar, până în prezent, conducerea sucursalei și a companiei nu le-a oferit oamenilor un răspuns.
În schimb, conducerea a avut grijă să le aprobe mijloc de transport pentru cei trei, al șaselea ca număr, care se suprapune cu celelalte 5 mijloace de transport.
În cererea în cauză se solicită următoarele: ,,vă rugăm în regim de urgență, uman și legal, să dispuneți oprirea abuzurilor, favorizările și discriminările practicate între salariații societății, privind transportul salariaților de la locul de muncă la domiciliu, ilegalități săvârșit de conducerea Sindicatului Energia Turceni, cu sprijinul și implicarea șefului Biroului Administrativ, Vultureanu Mihail Răzvan, prin care aceștia nu ne respectă drepturile care izvorăsc din CCM, aflat în prezent în vigoare”.

Cauză penală
Contractul va fi scos la licitație pe 26 martie 2020 și urmează să fie atribuit unei firme private, deși acest contract va fi ilegal, CEO fiind sabotat financiar.
Cei care vor semna contractul sunt acuzați deja de neglijență în serviciu, abuz în funcție și fals intelectual în formă continuată.
Mai mult, oamenii se plâng că nepotul lui Vîlceanu face presiuni asupra conducerii sucursalei din Turceni și a companiei să fie promovat în funcția de inginer la Tesa, Biroul Mediu, acesta fiind preluat din Producție. Deși respectivul a fost condamnat, cu ani în urmă, la locul de muncă, pentru ilegalități similare.
ANAMARIA STOICA

Cele mai citite articole