Ministerul Sănătăţii: Sunt 11 spitale de pediatrie în ţară, iar numărul medicilor a scăzut

de WTA.ro

Ministerul Sănătăţii a precizat, în răspunsul oferit la începutul acestei luni la o interpelare a deputatului PSD Ioan Dîrzu, că România are 11 spitale de pediatrie, iar numărul medicilor specializaţi a scăzut de când au fost desfiinţate facultăţile de pediatrie.

Imaginea articolului Ministerul Sănătăţii: Sunt 11 spitale de pediatrie în ţară, iar numărul medicilor a scăzut

Ministerul Sănătăţii: Sunt 11 spitale de pediatrie în ţară, iar numărul medicilor a scăzut

„Spitalele de pediatrie sunt în număr de 11 plus componenta cu paturi de pediatrie a Institului Naţional pentru Sănătatea Mamei şi Copilului «Alessandrescu-Rusescu» Bucureşti. În spitatele de pediatrie care au secţii de chirurgie pediatrică/chirurgie şi ortopedie infantilă se efectuează intervenţii chirurgicale oncologice”, au transmis reprezentanţii Ministerului Sănătăţii, în răspunsul oferit social-democratului.

De asemenea, instituţia a precizat că „de la desfiinţarea facultăţilor de pediatrie numărul medicilor pediatri a scăzut”.

Astfel, în anul 2018, cifra de şcolarizare prin rezidenţiat în specialitatea pediatrie a fost de 213 locuri/posturi, din care 190 de locuri, potrivit sursei citate.

Cele mai citite articole

Deputatul PSD de Alba Ioan Dîrzu a adresat, la începutul lunii octombrie, o interpelare în care s-a interesat despre numărul spitalelor de pediatrie din România. De asemenea, social-democratul a întrebat în câte dintre aceste spitale sunt efectuate intervenţii chirurgicale oncologice.

„Dacă există o deficienţă de personal medicl în domeniul pediatric? Care este numărul de locuri pentru rezidenţiat în pediatrie, la nivel naţional, în anul 2018? Care este numărul necesar de dotări pentru spitalele pediatrice din România avut în vedere de Ministerul Sănătăţii?”, a mai vrut să ştie deputatul PSD.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

  

Citeste mai mult pe aici

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa