Miniștri-politicieni se joacă cu nervii bugetarilor. Vezi aici ultima declaratie a ministrului Finantelor

de WTA.ro

Ministrul Finanțelor se joacă cu nervii bugetarilor amenințați de șomajul tehnic. Într-o intervenție la un post de televiziune, Florin Cîțu a dat de înțeles că nu există, în instituția pe care o conduce, niciun proiect legislativ în acest sens. Afirmația sa vine în contextul în care atât premierul Ludovic Orban, cât și ministrul Muncii, Violeta Alexandru, au declarat că se lucrează la o astfel de schemă.

”Nu există așa ceva în discuție în Ministerul Finanțelor Publice și nu este ceva ce eu aș susține în acest moment. Astăzi este nevoie de fiecare om în sistemul administrației publice. (…)Este esențial în acest moment să ne finațăm la timp, banii să ajungă și pentru plata ajutoarelor de șomaj din mediul privat, și pentru facturile companiilor, dar și către salariile medicilor, profesorilor și polițiștilor,” a afirmat Cîțu, la Digi24.

Cele mai citite articole

Întrebat concret despre planul privind trimiterea în șomaj tehnic, prin rotație, a bugetarilor care nu sunt în prima linie a crizei,  ministrul Finanțelor a sugerat că nici aceasta n-ar fi o variantă fezabilă.

,,Știu discuțiile din spațiul public. Nu cred că este momentul acum pentru așa ceva. Am susținut o reformă a aparatului administrativ, dar când România nu se confrunta cu coronavirus. Nu poți să aplici unitar, iar o reformă poți să faci când nu există o astfel de criză în sistemul sanitar”, a mai afirmat Cîțu.

The post Miniștri-politicieni se joacă cu nervii bugetarilor. Vezi aici ultima declaratie a ministrului Finantelor appeared first on Stiri Giurgiu | Cotidian local de informatie si atitudine.

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa