Ministrul Sănătății în vizită în județele Neamț și Vaslui

de WTA.ro

Ministrul Sănătății în vizită în județele Neamț și Vaslui

Cuprins

Ministrul Sănătăţii Nelu Tătaru efectuează vineri două vizite la Neamț și Vaslui. Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ se află pe poziţia a cincea la nivel naţional ca număr de îmbolnăviri cu coronavirus.


Ministrul Sănătății în vizită în județul Neamț și Vaslui

Tătaru a discutat la Neamț cu autorităţile administrative şi medicale locale, dar şi cu personalul medical din unitatea sanitară. Nelu Tătaru este însoţit de coordonatorul regional desemnat pentru gestionarea crizei de COVID 19 în Regiunea NE, Lucian Indrei. Conform celor mai recente date, judeţul Neamţ înregistrează 202 cazuri de COVID-19, situându-se pe poziţia a cincea la nivel naţional.
Directorul interimar al Spitalului Judeţean Neamţ a fost revocat din funcţie înaintea vizitei ministrului Sănătăţii. Nelu Tătaru este așteptat în control și în Vama Albița.
Nelu Tătaru susține că vârful epidemiei de COVID-19 în România este estimat la circa 10.000-12.000 de persoane, dar dacă până acum evoluția cazurilor a fost relativ moderată, ea se poate modifica în următoarele două săptămâni, pe care le consideră „grele”.
„Rămânem în registrul celor 10-12.000 de cazuri, la vârf, dar acest număr se poate modifica, în perioada următoare. Avem două săptămâni grele, urmând ca după trei săptămâni să vedem efectul celor două săptămâni ca număr de cazuri. Noi sperăm ca acest număr de cazuri să nu fie crescut violent”, a afirmat Nelu Tătaru.
Până în prezent, există o creştere moderată a numărului de cazuri de la o zi la alta, precum şi o creştere moderată a numărului de cazuri critice, care necesită ventilaţie, dar aceste tendințe depind și de afluxul de români care vor veni în țară, precum și de evoluția focarelor din România. „Noi suntem pregătiţi pentru fiecare pas pe care îl trecem. În funcţie de evoluţie, putem spune cât poate suporta sistemul sanitar românesc. Noi suntem pregătiţi (…) pentru un anumit număr de cazuri critice. Avem în acest moment 1.723 de paturi de ATI complet utilate, 1.723 de ventilatoare. În cazurile critice, tocmai accesul la ventilatoare este cel care face diferenţa. Nu avem deocamdată foarte multe cazuri pe terapie intensivă sau pe ventilator. Suntem pregătiţi în acest moment pentru numărul de cazuri pe care îl avem, suntem pregătiţi să facem faţă. Rămâne ca evoluţia, explozia sau nu a unui număr de cazuri critice să ne arate în ce măsură sistemul sanitar vibrează sau ajunge la o saturaţie”, a declarat Nelu Tătaru.
Cristina Rădulescu

Cele mai citite articole

Articolul Ministrul Sănătății în vizită în județele Neamț și Vaslui apare prima dată în JurnaldeBarlad.ro – Stiri din Barlad – Ziar Online.


Ministrul Sănătății în vizită în județele Neamț și Vaslui was first posted on aprilie 10, 2020 at 1:54 pm.
©2020 "JurnaldeBarlad.ro – Stiri din Barlad – Ziar Online". Use of this feed is for personal non-commercial use only. If you are not reading this article in your feed reader, then the site is guilty of copyright infringement. Please contact me at preot.munteanu@gmail.com

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa