Moduri În Care Vă Stricați Laptopul

de WTA.ro

În calitate de proprietar de laptop, este posibil să faceți lucruri care vă pot deteriora laptopul fără să vă dați seama. Dacă doriți să prelungiți durata de viață a dispozitivului dvs., ar trebui să vă asigurați că faceți tot posibilul pentru a nu vă distruge laptopul. Dacă cumpărați un dispozitiv nou de pc black friday, ar trebui să luați aminte la aceste lucruri, astfel încât să nu le mai faceți din nou pe dispozitivul achiziționat. Iată care sunt modalitățile prin care este posibil să vă distrugeți PC-ul. 

Care Sunt Modalitățile Prin Care Vă Deteriorați Laptopul?

Nu faceți o întreținere fizică regulată 

Dacă îți folosești laptopul în fiecare zi, sunt șanse să nu-ți pese de murdăria și praful care s-au acumulat pe tastatură și pe ecran. V-ați obișnuit cu faptul că laptopul este o parte a sistemului dumneavoastră. Deschideți ecranul, începeți să tastați pe tastatură și îl închideți după ce ați terminat. Trebuie să țineți cont de faptul că, pe măsură ce vă duceți laptopul peste tot, acesta va acumula praf și murdărie. Chiar și cel pe care îl veți cumpăra la black friday laptop computer va aduna murdărie în timp. Dacă nu curățați spațiile dintre tastele tastaturii și nu ștergeți praful de pe ecran, vă deteriorați încet-încet laptopul. 

Manipularea laptopului fără nicio grijă

Îți mai amintești primele săptămâni în care ai avut laptopul cu tine? Poți să te uiți în urmă la câtă grijă acorzi atunci când îți manipulezi laptopul? Dar acum? Încă mai ții laptopul în așa fel încât să nu se zgârie sau să se deterioreze? Dacă ați cheltuit sute sau mii de euro pe laptop, este mai bine să vă manipulați dispozitivul cu grijă. Poți cumpăra rucsacuri cu perne pentru laptop, astfel încât să te asiguri că nu se vor produce lovituri pe el. De asemenea, puteți folosi materiale de protecție pe laptop dacă doriți să preveniți orice zgârieturi pe ecran și pe exterior. 

Cele mai citite articole

Gestionarea greșită a bateriei

Nu este bine pentru laptop ca bateria ta să ajungă tot timpul la zero la sută. Aceasta degradează calitatea bateriei dvs. și îi scurtează durata de viață. Acesta este motivul pentru care multe laptopuri au opțiuni de gestionare a bateriei, precum și rapoarte de sănătate a bateriei, pentru a vă asigura că faceți tot ce puteți pentru a avea grijă de bateria dvs. 

De fapt, este mai bine să vă încărcați laptopul mai des. Nu lăsați bateria să ajungă la zero. O durată de viață bună a bateriei de lucru este între 20 și 80 la sută. Menținerea bateriei în acest interval va împiedica încărcarea să afecteze bateria însăși. 

Nu aveți grijă de încărcătoare 

Încărcătoarele și cablurile costă bani. Dar nu veți observa acest lucru până când nu va fi timpul să cumpărați un alt set pentru laptop. Dacă tocmai v-ați cumpărat laptopul, este un bun obicei să aveți grijă de încărcător și de cablu. Nu vă călcați pe cabluri. Păstrați firele și cablurile departe de alte materiale sau obiecte care le pot deteriora. 

LaptopsPC

Concluzie

Primul pas pentru a avea grijă de un laptop este conștientizarea problemelor și obiceiurilor pe care le puteți avea cu acesta. Aceasta poate fi conștientă sau inconștientă, în funcție de ceea ce obișnuiți să faceți. Dacă sunteți dintre cei care cumpărați pe pc black friday, acum știți care sunt lucrurile care vă pot afecta laptopul. Cel mai bine este să evitați să faceți astfel de obiceiuri, astfel încât să puteți prelungi durata de viață a aparatului dumneavoastră pentru un număr de ani.

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa