Montajul corect al dulapurilor într-o baie de mici dimensiuni

de WTA.ro

Montajul corect al dulapurilor într-o baie de mici dimensiuni

Te-ai hotărât în privința stilului de amenajare potrivit în baie? Următorul pas pe care trebuie să-l faci este să alegi mobila. Montajul pieselor de mobilier nu este atât de ușor precum pare. Sunt multe lucruri pe care e necesar să le ai în vedere. De la dimensionarea spațiului până la evaluarea componentelor estetice, fiecare detaliu contează.

Una dintre cele mai evidente provocări este integrarea unui dulap pentru depozitare într-o baie de mici dimensiuni. Nu prea poți să îmbini utilul cu plăcutul dacă nu ai la dispoziție suficient loc. Există, totuși, câteva trucuri care te vor ajuta să obții atât armonie vizuală, cât și funcționalitate sporită. Mai multe recomandări de instalare poți afla în rândurile de mai jos.

Alegerea dulapului pentru o baie mică

Înainte să te gândești la etapele de montaj, e important să te orientezi către modelul corespunzător. Pe piață există o varietate de opțiuni – de la cele multifuncționale, până la cele fabricate din materiale luxoase. În cazul unui spațiu compact, lista de posibilități se reduce automat. Însă, nu trebuie să-ți faci griji, dacă bifezi următoarele aspecte, cu siguranță vei reuși să obții rezultatele dorite:

 • Dimensionează cu atenție locul unde va urma să amplasezi dulapul. Notează lungimea, lățimea și adâncimea zonei disponibile. Ține cont de poziționarea prizelor, ferestrelor sau țevilor. În caz contrar, nu vei face decât să întâmpini probleme cu organizarea încăperii.
 • Adaptează stilul piesei la estetica pe care vrei să o scoți în evidență. Ți-ai dorit întotdeauna o baie modernă, simplistă, dar în același timp în ton cu tendințele? Un dulap suspendat modular, cu linii drepte și finisaje mate se va potrivi de minune. 
 • Investește într-un material premium, care garantează utilizări îndelungate și rezistență sporită la șocuri mecanice. Calitatea emană simplitate în cea mai elegantă formă. La fel de important este să prezinte sertare diverse și organizatoare. Într-o baie mică e esențial să vii cu soluții adaptate în așa fel încât să menții o atmosferă plăcută și ordonată. 

Montajul la distanța corectă

Cele mai citite articole

Dacă te-ai hotărât deja în privința modelului, e timpul să treci la faza următoare – montajul. Nu trebuie să ai experiență în domeniu pentru a obține rezultatele dorite, ci doar să să acorzi atenție câtorva detalii. 

Stabilirea distanței este cea mai importantă treabă, dar este influențată de următorii factori: 

 • Caracteristicile dulapului – Spre exemplu, o variantă suspendată, amplasată chiar sub chiuvetă ar trebui să fie instalată la 85 cm de podea. În cazul în care este vorba de opțiunile cu oglindă încorporată, trebuie să te asiguri că asigură buna derulare a rutinei de îngrijire. 
 • Scopul utilizării – Nu contează numai estetica dulapului, ci și gradul de funcționalitate pe care îl prezintă. Gândește-te dinainte de ce ai făcut achiziția. Îl vei folosi pentru a depozita prosoape sau produse de curățenie? Este suficient de stabil pentru a adăuga și alte obiecte mai voluminoase?
 • Susținerea verticală – Asigură-te că peretele poate suporta greutatea dulapului și utilizează elemente de fixare adecvate. Spre exemplu, în cazul unui dulap cu oglindă va trebui să fii și mai atent la instalare. Respectă distanțele minime acceptate pentru a evita accidentele și a garanta accesul facil fiecărui membru al familiei. 

Pentru aprecierea corectă a distanței și realizarea adecvată a montajului vei avea nevoie de ustensilele corespunzătoare. Asigură-te că folosești:

 • Ruletă de măsurat, 
 • Nivelă, 
 • Suporturi de fixare, 
 • Bormașină, 
 • Creion sau marker. 

Montarea dulapului pentru o baie de mici dimensiuni este mai ușoară decât crezi. Tot ce trebuie să faci este să alegi modelul potrivit și să iei măsurătorile necesare. Există o varietate de opțiuni – de la cele clasice până la variantele suspendate. 


În spatele oricărui spațiu armonios stau tehnicile potrivite de amenajare – aplică-le și tu și obține rezultatele dorite!

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa