Motive pentru a consuma dovleac

de WTA.ro

Dovleacul este o legumă foarte utilă pe care o poți consuma în diferite moduri. Dovleacul adaugă textură, aromă, gust și valoare nutritivă alimentelor. Iată 5 motive pentru care merită să mănânci mai des dovleac.

Dovleacul este bogat în vitamina A.

Aproximativ 150 de grame de dovleac conțin peste 200% din aportul zilnic recomandat de vitamina A. După cum știm, vitamina A este deosebit de bună pentru sănătatea ochilor. Culoarea portocalie strălucitoare a dovleacului provine din conținutul ridicat de beta-caroten. Beta-carotenul este un carotenoid (antioxidant) și un precursor al vitaminei A. Vitamina A are un efect minunat asupra pielii, părului și unghiilor.

Dovleacul este bogat în vitamina C.

Dovleacul conține și vitamina C, care este foarte necesară pentru o sănătate bună. Vitamina C întărește sistemul imunitar și stimulează producția de colagen.

Dovleacul este sățios

Cele mai citite articole

Dovleacul este bogat în fibre și, după cum știm, fibrele nu sunt numai bune pentru sistemul digestiv și sănătatea generală, dar ajută și o persoană să se sature mai repede și mai mult timp. Aproximativ 150 de grame de dovleac conțin 7 grame de fibre.

Dovleacul este bun pentru mușchi

Dovleacul conține și magneziu – un mineral foarte important implicat într-o serie de funcții din organism. Avem nevoie de magneziu pentru a avea energie, pentru a ne relaxa mușchii și pentru a avea un sistem nervos sănătos. Consumul de dovleac după un antrenament va avea cu siguranță un efect bun asupra organismului, deoarece va grăbi recuperarea.

Există potasiu în dovleac

Dovleacul este bogat în un alt mineral important – potasiu. Este implicat în multe funcții importante în organism, este necesar pentru digestie, echilibru hidric și tensiune arterială sănătoasă.

Sursă: toate-retetele.com

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa