Motocicletele adventure – experiențe de neuitat pe două roți

de WTA.ro

Motocicletele adventure sunt visul oricărui rider care își dorește experiențe de neuitat pe două roți. De la confort și manevrabilitate sporită, motoare puternice și până la tehnologii de ultimă generație, toate modelele de motociclete destinate atât asfaltului, cât și traseelor off-road au un rol bine stabilit, acela de a răspunde oricărei provocări în materie de adrenalină. Dacă te afli printre cei care se simt excelent pe două roți și își doresc să treacă la următoarea etapă, aceea de a conduce o motocicletă adventure, iată ce trebuie să știi înainte de a porni la drum:

Alege o motocicletă adventure care excelează atât pe asfalt, cât și în off-road

O motocicletă adventure îți poate oferi experiențe de neuitat, însă nu presupune utilizarea doar pe trasee off-road. Dacă ești încă începător în materie de teren accidentat la bordul unei motociclete, este recomandat să optezi pentru un model care să exceleze și pe asfalt. Altfel spus, să poți utiliza motorul și în deplasările pe care le faci pe șosele de mare viteză sau chiar și în oraș. 

De exemplu, în gama de motociclete Triumph Tiger se regăsesc și modele potrivite pentru a fi folosite în ambele situații. Considerat unul dintre cei mai populari constructori moto din întreaga lume, Triumph propune pasionaților de două roți să-și descopere adevăratul spirit de aventură la bordul modelelor precum Tiger 900.

Cele mai populare modele de motociclete adventure în 2023

Povestea motocicletelor adventure a început încă din 1936, atunci când primele modele au înregistrat un mare succes, fiind premiate cu trei medalii de aur la „Proba Internațională de Șase Zile”. De atunci și până în prezent, au fost create motoare pentru aventură pornind de la dorința de a oferi pasionaților de două roți experiențe de neuitat. 

Cele mai citite articole

Fiecare motor din colecția Tiger se naște cu adevăratul spirit de aventură, iar acest lucru înseamnă că dacă ești în căutarea unei motociclete adventure, o poți găsi în colecțiile Triumph. 

Motocicletele Tiger sunt construite cu motoare din 3 cilindri în linie, având la bază tehnologii de ultimă generație și echipamente inovatoare menită să ofere riderilor confort sporit și ușurință în ceea ce privește manevrabilitatea. 

În ceea ce privește modelul Tiger 900, această motocicletă are un aer modern, îmbinând cu succes aventura cu tehnologia. Dotată cu un ecran TFT full-color cu imagine clară și vizibilitate excelentă indiferent de condițiile meteo, lumini cu LED pentru mersul în timpul zilei, semnalizatoare și lampă posterioară, rezervor de 20 de litri pentru autonomie crescută, dar și cu ABS și control al tracțiunii optimizate pentru viraje, accelerație ride-by-wire cu patru moduri de pilotaj și ambreiaj asistat cu alunecare controlată, Tiger 900 devine o alegere excelentă atunci când vine vorba de experiențe de neuitat pe două roți. 

De asemenea, din categoria motocicletelor adventure care îmbină în mod armonios performanțele cu confortul face parte și  noua generație Tiger 1200 Explorer. La fel ca Tiger 900 și acest model se comportă excelent atât pe trasee off-road, cât și pe asfalt și este dotat cu un rezervor de 30 de litri, ceea ce înseamnă o autonomie considerabilă, potrivită pentru drumuri lungi și experiențe inedite pe două roți. Tiger 1200 Explorer vine și cu o noutate majoră în materie de siguranță. Motocicleta este dotată cu un sistem radar pentru avertizarea pericolelor din unghiul mort. 

Motocicletele adventure se adresează tuturor pasionaților de două roți, fie că este vorba de începători sau experimentați. Spiritul de aventură se îmbină perfect cu echipamentele dezvoltate cu cele mai noi tehnologii și oferă confort sporit pentru drumuri lungi și siguranță optimă pentru trasee accidentate. Indiferent unde alegi să pornești la drum la bordul motocicletei tale, vei avea la dispoziție dotări de ultimă generație și accesorii care te vor ajuta să te bucuri de fiecare moment. 

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa