Năstase, atac la Iohannis după ce Gelu Voican a fost agresat: Asta e ţara în care obiectivul preşedintelui e distrugerea unui partid ales democratic

de WTA.ro
Năstase susţine că incidentul arată „România normală“ în care jandarmii permit ca Gelu Voican Voiculescu să fie atacat, iar agresorul să nu fie reţinut. Sâmbătă, Poliţia Capitalei a anunţat că agresorul a fost identificat şi că va fi audiat. 
„Nimic nu este mai puţin sigur că trecutul – ne învaţă Orwell. Istoria Revoluţiei din 1989 este un bun exemplu. Ca şi „revoluţia – lovitură de stat” din 23 august 1944, de altfel.
Cea din 1989 a fost, în opinia mea, rezultatul unui amestec de scenarii, interne şi externe, dar şi al unor nemulţumiri reale ale populaţiei, într-un context geopolitic determinat de înţelegerile sovieto-americane şi de întâlnirea de la Malta. Sigur, în anii care au urmat, au fost mai evidente, grupurile de revoluţionari (cu interesele lor) şi unele partide care s-au raportat favorabil sau negativ la Revoluţie. Iată, spre exemplu, în statutele succesive ale PSD se menţiona că, alături de social-democraţie, Revoluţia este un element de inspiraţie al partidului. Între timp, unii au devenit „progresişti”, alţii s-au ruşinat cu Revoluţia (ar fi vrut să ne tragem din Revoluţia americană). Alţii au crezut că a fost o lovitură de stat.
Astăzi, diverşi copii, adolescenţi, tineri – care nu erau născuţi în 1989 – ne explică ce s-a întâmplat atunci. Pe baza informaţiilor distribuite de diverse ONG-uri cu „democracy” în coadă.
Revoluţia română nu mai poate fi şi nu mai este apărată de cei care au participat la ea. Singurul care o apără, acum, pare a fi Iohannis. La Parlament sau la Timişoara, în Piaţa Universităţii, el reprezintă acum Revoluţia, iar jandarmii, sub noua conducere, permit ca Gelu Voican Voiculescu să fie atacat, iar agresorul să nu fie reţinut. Cei care cunosc istoria interbelică ştiu cum s-a trecut de la violenţă verbală la violenţă fizică.
Aceasta pare a fi „România normală” – o tară în care obiectivul principal al preşedintelui său este distrugerea unui partid ales democratic.
PS Tot Orwell ne explică cum se poate ajunge de la revoluţie la dictatură!“, a fost mesajul scris de Adrian Năstase pe blogul personal
Te-ar putea interesa şi:

Cele mai citite articole

Citeste mai mult pe aici

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa