Năvodari. Tarifele la căldură și bursele școlare, pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local

de WTA.ro

Consiliul Local Năvodari se întrunește în ședință, astăzi, 31 octombrie, de la ora 16.00, la Casa de Cultură din localitate.

Pe ordinea de zi se află o serie de proiecte de hotărâre foarte importante, astfel că cetățenii orașului sunt invitați să participe la ședință și să-și expună punctele de vedere.

Printre proiectele care urmează să fie votate se numără cel privind  reducerea prețului local de facturare a energiei termice către populație de la 190 lei/Gcal, fără TVA, la 120 lei/Gcal, fără TVA.
Diferența dintre prețul local de producere, transport, distribuție și facturare, în valoare de 102,68 lei/Gcal, fără TVA, se va suporta de la bugetul local.
Un alt proiect este legat de bursele școlare acordate elevilor din învățământul preuniversitar, numărul acestora urmând să se dubleze.

Vor fi aprobate cuantumul și numărului de burse școlare care se vor acorda în anul școlar 2019-2020.

În total, vor fi 1.247 de burse școlare, dintre care 1.047 burse de merit, 60 burse de studiu și 140 burse sociale.

Cele mai citite articole

De asemenea, autoritățile din Năvodari vor să rezolve problema podului rutier de la limita cu localitatea Corbu, care se află într-o vădită stare de degradare.

Astfel, va fi dezbătut proiectul de hotărâre privind „demararea procedurilor pentru inventarierea în domeniul public al UAT Oraș Năvodari și expertizarea podului de la limita cu UAT Corbu.”

Aceasta deoarece ”nicio autoritate, fie ea județeană sau națională, nu știe al cui este și cine trebuie să se ocupe de reabilitarea și mentenanța lui.

Pentru că lucrurile nu pot trena la nesfârșit, Primăria Năvodari va demara procedurile pentru a aduce acest obiectiv de infrastructură în domeniul public al orașului, pentru ca ulterior să poată realiza expertizarea podului și reabilitarea lui”, precizează Primăria Năvodari.

 

 

Cele mai citite articole